toiduklubid 11-13
Märkamatult on möödunud nädalad ja ma pole kirja saanud ühtegi toiduklubi kajastust selle jooksul. Ehk on asi kõikide kordade toitude jumalikus maitsvuses, mis ei söenda seda emotsiooni sõnadesse panna. Siin need nüüd on, igaüks väärt teistkordset tegemist ja järele proovimist.
Toiduklubi nr 11 - koorene kanapasta seedermänniseemnetega
pennet
kanafileed
kirsstomateid
ananassi
seedermänniseemneid
vahukoort
munakollast
basiilikut
tüümiani
parmesani
soola
pipart
Nagu eelnevast loetelust ilmneb, siis koguseid ma enam ei mäleta, mistõttu pole oluline siia panna ka selle hõrgu pasta valmistamisprotsessi kirjeldust. Aga proovida tasub ikkagi!
Toiduklubi nr 12 - meemarinaadis siga astelpajumarjadega
Kartulipüree
kartuleidvõid
tüümiani
Keeda kartulid pehmeks. Kurna ning lisa või ja tambi püreeks. Serveeri tüümiani ja astelpaju-mee kastmega.
Sealiha astelpaju-mee kastmes
800 g sealiha
3 sl mett
4 küüslauguküünt
2 dl astelpajumarju
soola
pipart
Sega omavahel mesi, hakitud küüslauk, puruks pressitud astelpajumarjad ning maitsesta soola ja pipraga. Masseeri lihatükk marinaadiga kokku ning jäta mõneks tunniks seisma. Kuumuta ahi 180 kraadini, määri vorm võiga ning tõsta lihatükk keskele. Vala kausist kogu marinaad ühes marjadega lihale. Soovi korral võid lisada ahjuvormi veel marju (ja mahla). Küpseta seni kuni lihatükk on pealt kuldpruun ning särisev.
* Retsept siit.
Toiduklubi nr 13 - vahtrasiirupis röstitud kanakoivad
Ahjukartulid
1 paprika
1 oks tüümiani
õli
soola
Koori kartulid ning lõika sektoriteks. Lisa juurde viilutatud paprika. Pintselda üle õliga ning maitsesta soola ja tüümianiga. Küpseta ahjus seni kuni kartulid on pehmed ja pruunistunud.
Kanakoivad vahtrasiirupis
2 sl oliiviõli
1 sl teralist sinepit
2 küünt küüslauku
2 oksa värsket rosmariini
0,5 väikest sidrunit (mahl)
250 g kirsstomatit
Sega ahjuvormis vahtrasiirup, oliiviõli, sinep, purustatud küüslauk, rosmariin ja sidrunimahl. Lisa kanakoivad vormi ning sega hoolega läbi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Lisa tomatid ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni kanakoivad on läbinisti küpsed.
* Retsept siit.
Kommentaarid
Postita kommentaar