ahju ja lauale 2.

Suvikõrvitsa-pekaanpähklileib.
300 g nisujahu
2,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
100 g võid, sulatatult
2 muna
200 ml piima
200 g suvikõrvitsat, kooritult, seemnetest puhastatult ja riivitult
100 g pekaanpähklit, jämedalt hakitult

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool suurde kaussi ning sega juurde must pipar. Vispelda teises kausis sulatatud või, munad ja piim omavahel ja seejärel sega nad kergelt, kuid põhjalikult jahusegu hulka. Lisa ettevaatlikult juurde suvikõrvits ja hakitud pekaanpähkel, kuid väldi liigset segamist. Tõsta tainas lusikaga varem ettevalmistatud vormi ja küpseta umbes 1 tund ja 10 minutit või kuni leib on kenasti kerkinud ja kuldpruun ja leiva sisse torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks. Jäta leib umbes 20 minutiks vormi jahtuma, kummuta ta jahutusrestile ja lase täielikult jahtuda.

*Retsepti idee siit (raamatust "Soolased ja magusad lihtsad leivad").

Kommentaarid