ahju ja lauale.

Banaani-šokolaadi-apelsinikeeks.
120 g võid
150 g suhkrut
3 banaani, purustatult
2 muna
250 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
1 apelsini viljaliha
100 g tumeda šokolaadi laaste

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta suures kausis või ja suhkur. Sega juurde purustatud banaanid ja klopi järk-järgult, ükshaaval juurde munad. Lisa jahu ja kaneel ning sega korralikult, kuni tainas on ühtlane. Sega ettevaatlikult juurde seemnetest, koortest ja kelmest puhastatud apelsini viljaliha ning šokolaadilaastud. Vala segu ettevalmistatud vormi ja küpseta umes 1 tund ja 10 minutit või kuni keeksi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Jäta keeks umbes 20 minutiks vormi jahtuma ning kummuta siis jahutusrestile ja jäta lõplikult jahtuma.

* See keeks sobib hästi sügavkülmutamiseks!
* Mina immutasin osad keeksi viilud hiljem läbi värskelt pressitud apelsinimahlaga, siis ei olnud asi enam nii kuiv.
* Retsepti idee siit (raamat "Soolased ja magusad lihtsad leivad").

Kommentaarid