purki 9.

Vaniljearmastus osutus nii suureks, et oli tarvis kasutada seda ka pirnidega. Selleks puhuks osutus ääretult kasulikuks minu varajane sünnipäevakingitus, kust järgmine retsept ka pärit on. Siiani üks minu lemmikuid.

Pirnikeedis vaniljega.

100 ml vett
1 kg pirne
350 g suhkrut
4 tl vaniljesuhkrut

Koori, puhasta ja tükelda pirnid. Pane koos vähese veega potti. Lisa suhkur ja vaniljesuhkur. Hauta tasasel tulel kaane all 25 minutit, aeg-ajalt sega. Vala keedis kohe purkidesse ja sulge need õhukindlalt.

* Vaniljesuhkru asemel võib kasutada ka vaniljekauna. Selle tarvis poolita vaniljekaun veele ja pirnidele lisades pikisuunas. Pärast 25 minutit keetmist võta vaniljekaun välja ja eralda sealt seemned, mis sega tagasi keedise hulka.

Kommentaarid