mmm...

Paar aastat tagasi üritasin ma meisterdada trühvleid, üsnagi edutult. Massi ei olnud võimalik pallikesteks voolida ja kogu köök oli plätserdusi täis. Umbes samal ajal, jõulude paiku, võtsin ette ka kommide valmistamise. No küll olid maitsvad! Aga see teguviis jättis jällegi soovida, sest tavalises külmkapis mass ei tahenenud ning toppisime Karoliinaga need sügavkülma. Asi lõppes aga sellega, et neid väikseid ebamäärase kujuga maiustusi külmunud taldriku küljest lahti torkides virutasin omale noaga kätte. Sellest ka minu elu esimene, ja loodetavasti viimane, kokkamisest tulenev arm käsivarrel.
Sünnipäevaks sain aga Kristinilt väga maitsvad ja väga ilusad trühvlid. No küll oli kadedus nende tegemine ise ka selgeks ikkagi saada. Tegu oli siis Domino trühvlitega, mille retsept pidi pärinema internetist. Usutavasti kuskilt siit.
Nüüdseks olen isegi proovinud juba kolm laari neid valmistada ja lemmikud on just sellised:


Nimetagem neid piparmünditrühvleiks!
350 g piparmündiga Domino küpsiseid
175 g maitsestamata toorjuustu
200 g Fazeri Marianne šokolaadi

Purusta Domino küpsised köögikombainis peeneks puruks. Lisa toorjuust ning lase köögikombainil töötada nii kaua, et segu oleks väga kreemjas. Tõsta segu külmkappi tahenema. Vormi segust väikesed pallikesed ja aseta need mõneks ajaks külmikusse tagasi tahenema. Sulata šokolaadi vesivanni kohal. Kasta iga trühvel sulašokolaadi sisse, siis tõsta tahenema nt fooliumiga kaetud kandikule või lõikelauale. Hoia serveerimiseni jahedas.

* Olen toorjuustuna kasutanud nii Philadelphia kui ka Exquisa oma - sobivad mõlemad!
* Antud kogusest valmis umbes 100 trühvlit.

Kommentaarid

  1. kui sulle külla tulen, võin kaasa teha veel :) mis su kõige lemmikum maitse on?

    VastaKustuta

Postita kommentaar