Köögis on lõhnad, mis koeragi hulluks a'avad.

Oli üks mõnusalt apelsinine neljapäev. Jah, otsustasime Kairitiga, et vaja on proovida uusi maitseid ning tegime isikliku toiduklubi. Ausalt öeldes pole see mul mitte esimene. Kord Karoliinaga hakkasime Viljandis ka suure hurraaga pihta. Kaks korda ajasime asja ametlikult, aga koos elamise tulemusena muutusid söögitegemised igapäevasteks. Nüüd on võimalus asja teisiti teha, ja mis seal salata, plaanid, mida meisterdada, on mu peas suured. Palju raskem on nende seast seda parasjagu õigena tunduvat välja valida.
Tegelikult on toiduklubisid erinevaid. Kuskil saare peal pidi meestel lausa enda oma olema. Ja kunagi kuulsin raadiost mingisugusest (siinkohal võin ka mälu järgi omaloomingut panna), kus sõpruskond valis igal kuul teema, millest toitu teha (nt kartul). Ja siis saadi kodusvalminud toitudega kokku, söödi ja valiti lemmik.
Neljapäeval osutus valituks aga apelsinikana. Olen seda retsepti silmanud juba pikka aega ja tuleb välja, et õigusega! Siin ta siis on:
6 kanakintsu, nahk eemaldatud
1 sl võid või margariini
2 küüslauguküünt
1 sl jahu
1 tl pruuni suhkrut
soola
pipart
1 apelsini riivitud koor
apelsini mahla

Lõika igasse kintsu 3-4 sügavat vagu. Sega omavahel või, küüslauk, jahu, suhkur, maitseained, apelsinikoor ja umbes 1 sl apelsinimahla. Täida vaod kintsudes seguga. Aseta täidetud kintsud tihedalt üksteise kõrvale küpsetusnõusse ja vala mahlaga üle. Küpseta 180-200°C juures umbes pool tundi. Vahepeal võib veel mahlaga kasta, et ei kuivaks.

* Kui kellelgi tekkis isu proovida, siis soovitan siiski eelnevalt kintsud õrnalt maitsestada.
* Kõrvale passis hästi tomati-basiiliku-mozarella salat.
* Retsept siit.

Kommentaarid