jant kõrvitsaga.

Ma olen alati Halloweeni suhtunud skeptiliselt. Just selles suhtes, et see pole eesti rahvakalendri tähtpäev, kuid ometi tähistavad eesti lapsed seda suurejooneliselt. Minuni pole küll jõudnud ühtegi "pommitajat", kuid vanaema teab neist rääkida küll. Ehk sellepärast saavad nagu imekombel ka meie poelettidelt napilt enne seda püha otsa kõrvitsad...
Neljapäeval, enne teist toiduklubi, kondasime Kairitiga läbi kolm erinevat supermarketit, millest kahes olime veendunud, et kõrvitsad on suures kastis täitsa olemas. Mida aga polnud, seda polnud. Seega tuli meil supi anum ümber mängida tavaliseks kausiks ning leppida äbariku kõrvitsaribaga supi koostisesse. Kuigi tulemus oli väga hea, jäi lihtsalt selline kuri maik suhu, et ei saanud seda teha planeeritud moel.
Aasiapärane kõrvitsasupp

600 g kõrvitsat
300 g kanafileed
1 keskmine tšilli
3 küüslauguküünt
2-3 mugulat ingverit
4 sidrunirohu vart
1 tl köömneid
oliiviõli
0,5 l kanapuljongit
800 ml kookospiima
soola
pipart
3 laimi mahl
Koori kõrvits ja puhasta seemnetest, tükelda paari sentimeetri suurusteks kuubikuteks. Seejärel valmista ette ka teised "supipõhja" koostisosad - ingver tükelda õhukesteks viiludeks, tšillist lõika rattad, küüslauk purusta väikesteks kuubikuteks ning viimasena lõika sidrunirohi esmalt pikuti pooleks ja seejärel paari sentimeetri pikkusteks kangideks. Seejärel pane üks suurem pott tulele ja lisa potipõhja veidike oliiviõli. Kui õli on kuumenenud, lisa potti tükeldatud ingver, tšilli, sidrunirohi, köömned ja küüslauk ning anna neile kerge pruunikas jume. Kuumutamise lõppfaasis lisa kõrvits. Samal ajal keeda teises potis valmis kanapuljong ning lisa sellele kanafilee väikesed tükid. Keeda seni, kui kana on ühtlaselt küpse. Seejärel lisa puljong supipõhjale ja lase sel keema tõusta. Kui kõrvits on peaaegu pehme, lisa kookospiim. Maitsesta supp soola, pipra ja laimimahlaga.
* Supi juurde passisid hästi otse-ahjust-tulnud seesamipulgad.
* Retsepti idee siit.

Kommentaarid