92.

Kohe-kohe hakkab telekas kätlemine. Mõtlesin, et jõuan teha enne veel väikese reportaaži meie kodu tänasest soolaselauast. Kokku oli siis toita kaks meeshinge ning nende juurdetõstmiste ja toidu otsasaamise põhjal võib öelda, et vist õnnestus :)

Veisefilee õuna-mädarõikakastme ja juurviljavarrastega

Juurviljavardad

1 suvikõrvits
1 paprika
200 g ananassi
3 sl mett
soola
õli
puuvardaid

Tükelda suvikõrvits, paprika ja ananass endale sobivateks tükkideks. Maitsesta tükid soola ja õliga ning aja vaheldumisi varraste otsa. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 35 minutit. Seejärel määri juurvilju meega.

* Vardaid võib eelnevalt hoida vees, et nad ahjus ei söestuks.

Veisefilee

5 viilu veisefileed
õli
soola
musta pipart

Prae veiselihalõigud kuumal pannil kiiresti mõlemalt poolt (u 20 sekundit). Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahjuvormi. Küpseta 225-kraadises ahjus 8-12 minutit.

Õuna-mädarõikakaste

500 g õunu
100 g mädarõigast
2 kõvaks keedetud munakollast
2 sl õli
1 dl valget kuiva veini
60 g suhkrut
2 sl sinepit
pool sibulat

Koori õunad, lõika neljaks, eemalda seemnekambrid, keeda väheses vees ja püreesta. Lisa mädarõigas, riivitud sibul ning läbi sõela surutud munakollane. Lisa õli, vein ja ülejäänud maitseained ning hõõru ühtlaselt läbi.

* Minu uus lemmik!
* Seda kastet võite külmkapis säilitada nädal aega.
* Retsepti kogused mugandatud siit.

Jaksu rohkete hümnikuulmiste ajal püsti seista!

Kommentaarid

  1. parasjagu mädarõigast, avokaado, tsipa küüslauku, suts sinepit, peterselli, maitseaineid omal soovil(kui just tahad) - kõik lemmikud asjad koos. pole samas väga säilitamiseks, pigem värskelt leivale. idee algus ja esimene teostus - eve. nüüd mugandan enda järgi. koostisosade mahud on tunde järgi. seoses sellega avastasin enda jaoks rohelise maitse:D

    VastaKustuta
  2. Veiseliha on tõeline lemmik! Räägi oma magustoidust...

    VastaKustuta
  3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  4. mulle hullult-hullult meeldib su blogi tagataust! superilus!

    pai!

    VastaKustuta
  5. Triinu, kui pehme see avokaado su retseptis olema peaks? Tekkis kohe tahtmine järgi proovida :)

    Aitäh, Kiku. Kui ise teha ei oska, siis peab vähemalt maitset valida olema, eks ole!

    VastaKustuta
  6. selline, et koor on pigem tume, nii et pehmem.
    muide, hakkan aru saama, kuidas meie emad-vanaemad süüa teevad ja toiduaineid kõhutunde järgi valivad/lisavad...

    VastaKustuta
  7. Jaa! Olin viimases toiduklubis seda oskust tabada üritades isegi sunnitud toorest hakkliha maitsestamise tarvis proovima! Kohutav..alt põnev.

    VastaKustuta
  8. just, tunde järgi, ja maitse järgi! mu ema on ka alati küpsetanud nii, ma ei mäleta, et ta midagi täpselt oleks dl järgi mõõtnud või kaalunud. eks neil olid omad koeraga-kruusi-mõõdud vms ;)
    kondiitrikoolis pidin esimest korda elus kõiki retsepti koostisaineid ülitäpselt kaaluma, alates vaniljest, pärmist, lõpetades vee ja jahuga, ja ma pean ütlema, et enamasti läks ikka midagi untsu, pärmitaigen ei kerkinud, kuigi vesi oli täpselt nõutud 37 kraadi, lehttaignasse kasutatud tohutu kogus margariini sulas kihtide vahelt välja jne...usaldagem tunnet!

    VastaKustuta

Postita kommentaar