toiduklubi nr 10

Ja neljapäeval saigi meil Kairitiga kümnendat korda koos kokatud. Midagi pidulikku selleks puhuks ei teinud, sest vabariigi aastapäevale mõeldes peaks see järgmiseks korraks jääma. Kairit valis märksõnaks "hakkliha", millest tulenedes valmis kebab, kõrvale juurviljamöks.

Täidetud kebab laimikastmega
Kebab

800 g segahakkliha
4 sl vett
2 tl soola
2 tl musta pipart
150 g mozzarella juustu
100 g fetajuustu
1 dl hakitud peterselli
2 sl õli
8 tk puidust grillvardaid

Laimikaste

5 dl maitsestamata jogurtit
2 laimi riivitud koor
2 küüslaugu küünt
1 sl hakitud peterselli
0.5 tl soola
0.25 tl musta pipart

Sega hakkliha vee, soola ja 1 tl pipraga. Vormi segust kaheksa neljakandilist pätsi (10 x 10 cm). Tõsta igaühele tükike mozzarellat ja fetajuustu, riputa peale hakitud peterselli ja musta pipart. Moodusta hakklihapätsikestest rullid, nii et juust jääb keskele. Torka igasse rulli grillvarras. Määri pealt õliga ning küpseta ahjus 200° juures 20 minutit või grillil aeg-ajalt pöörates 12–15 minutit.
Kastmeks sega jogurt riivitud laimikoore, pressitud küüslaugu, peterselli ja soola-pipraga.

* Retsept siit.

Suvikõrvitsa-paprika-banaani hautis

1 suvikõrvits
1 paprika
1 banaan
soola
pipart
1 tl kaneeli

Viiluta suvikõrvits ja paprika väikesteks tükkideks ning hauta pannil kuni segu on ühtlaselt pehme. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa viilutatud banaan ning viimaks kaneel.

Kommentaarid