uue aasta toidud.

Eelmise aasta teises pooles jäi meil Kairitiga see toiduklubitamine veidi soiku (hispaania keele pealetungi tõttu). Täna sai aga koos kokatud esimest korda selle aastanumbri sees. Kui tavaliselt valime retsepti eelnevalt koos välja, siis sel korral läks veidi teisiti. Kairit helistas enne meie kokkusaamist just siis, kui olin suures koristustuhinas ja ainus, mis ma teadsin oli see, et praadi ma ei taha teha ega süüa. Nii saigi valitud pirukas - kerge igatpidi.

Lahtine peedipirukas

500 g lehttainast
3-4 keedetud peeti
1 tl punet
0,5 dl oliiviõli
2 sl palsamiveiniäädikat
100 g fetajuustu
soola
pipart
põldvõõrkapsast

Viiluta peet ja pane kaussi koos oliiviõli, palsamiveiniäädika ning punega. Sega õrnalt läbi, et marinaad jaotuks ühtlaselt. Lase paarkümmend minutit tõmmata. Kuumuta ahi 200 kraadini. Laota lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta peedid tainasse. Tükelda peale fetajuustu ja piserda natukese oliiviõli-peedivedelikuga. Küpseta umbes 20 minutit, kuni tainas on äärtest krõbe ja juust kergelt pruunistunud. Haki peale värsket põldvõõrkapsast ning söö kohe.

*Retsept siit.


Kommentaarid

  1. Ohoo! Minul on (ka) peedipirukahullus peal - küll teen veelgi lihtsamat, marinaadita ja feta asemel sinihallitus. Samas näeb sinu oma palju isuäratavam välja. Ma keeran taigna lihtsalt peedile-juustule peale...

    Igatahes huvitav variant, järgmine kord hulludes küpsetan siis seda :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar