tee ise: veest ja jahust kuuseehted

Eilseks olin käinud läbi suurema osa kauplusi, et leida meile elamisse sobivaid jõulukaunistusi. Valikut ju iseenesest on, aga siiski pole midagi, mis paneks vaimustusest õhkama ning kotisuud avama. Sellistel puhkudel (ma peaks vist seda märguannet veel tihemini jälgima) pole paremat lahendust kui ise midagi kokku soperdada. Ja miski ei rõõmusta ju rohkem kui see, et su idee teostub paremini kui oled suutnud ette kujutada.


Ma olen ise nii põnevil seda siia kirjutades, sest kes oleks arvanud, et praktiliselt veest ja jahust saab luua jõulumeeleolu! Aga mis siin ikka keerutada, hakake aga oma kodudes ka pihta, sest kõik vajalik on ilmselt niigi teil kapis olemas.


200 ml söögisoodat
100 ml kartulijahu
150 ml vett

Sega kuivained omavahel potis ning lisa vesi. Saadud mass peab olema ühtlane ning veidi voolav.


Pane pott keskmisel kuumusel tulele ning sega pidevalt. Üsna peagi hakkab segu paksenema. Võta anum pliidilt, kui mass on paraja paksusega. Seejärel kata nõu rätikuga ning lase massil täielikult jahtuda.


Edasi toimi nagu piparkooke tehes - rulli mass ühtlaseks ning vormi sellest meelepärased kujundid. Soovi korral võid enne rullimist raputada alla kartulijahu, siis ei jää miski aluse külge kinni. Piparkoogivormide asemel võib sobivaid kujundeid ka voolida, sest mass meenutab veidi olemuselt savi ning omandab kerge vaevaga soovitud tulemuse.
Tee tavalise plastikust joogikõrrega kujunditele augud sisse, neist on hiljem hea panna läbi riputuspael.


Lase toorikutel kuivada siledal ja kuival alusel terve öö või vajadusel kauem. (Kiirema tulemuse saavutamiseks võib kujundeid kuivatada ka ahjus 100 kraadi juures 30-60 minutit.) Seejärel lase fantaasial lennata - peale saab joonistada vildikate, markerite ja kõikvõimalike värvidega.



Minu otsustasin teha kuuseehted meie koduga sobivalt must-valged. Minu kartus, et ehk ei anna traditsiooniliste värvideta ornamendid piisavat meeleolu, osutus alusetuks ning mina olen üle pika aja tulemusega nii väga rahul!
Ilmselt plaanin tehtud kujundeid kasutada ka jõulupakkide ning jõululaua nimesiltidel.



Kommentaarid

  1. Appi, kui lahedad! Sa oled ikka tõeline osavnäpp :) Mul hakkas kohe nii kahju, et meil sel aastal siin Leverkusenis jõulumeeleolu ei ole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Hanna! Sel korral olen ise ka tehtuga väga rahul. Ja loodetavasti tuleb sul jõulumeeleolu vähemalt tagasi Eestisse tulles. Ehk on siis lumi ka juba maas! :)

      Kustuta
  2. Väga lahedad. Reedel lasteaias jõululaat, aitäh idee eest, proovin ka teha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Kindlasti tasub proovida, arvan, et see on tore meisterdamine ka lastega koos. :)

      Kustuta
  3. Nii tore idee. Tegin ka ja lapselegi meeldis mäkerdada. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Tore oleks näha ka kõikide meisterdajate poolt tehtutest pilte, kindlasti on väga ilusad! :)

      Kustuta
  4. SEE oli küll üks eriti äge nipp! Alles nüüd avastasin :( panin Su ruttu ruttu omale blogrolli, et järgmine kord nii hilja neid geniaalsusi ei avastaks.

    VastaKustuta

Postita kommentaar