tee ise: kroonid pähe

Kui nüüd täiesti aus olla, siis igasugune printsessitemaatika on minu jaoks kuidagi võõras. Minu lemmikmuinasjutuks pole kunagi olnud mõni lossiga õhkõrn armastuslugu, pole ma kunagi unistanud printsist valgel hobusel ega tundnud erilist uudishimu sinivereliste suhtes. Pigem olen ma näiteks haldjausku. Seepärast mõtlen väikese kartusega ajale, mil roosamannased lood vallutavad meie elamise, sest tahaks ju lapsega ikka tema vaimustust jagada.



Mina võin aga mõelda ju mis ma tahan ning ilmselt hakkab selles osas valikuid tegema ikka Mirt. Kindlasti on need nii kodust kui mängukaaslastest mõjutatud, aga nii see ju käibki. Et end veidi sellelt protestisageduselt reaalsusega leppimise suunas tuua, sai tehtud Mirdi sünnipäevaks hunnik kroone, mis pidulistele meeleolu tekitamiseks pähe passiksid. Kuna see idee sündis suhteliselt viimasel hetkel, siis osutusid käepäraseks asjad, mis nagunii kõigil kodus vedelemas. Panen väikese ja imelihtsa valmimisõpetuse (mida on lollus lausa õpetuseks kutsuda, sest kõik on peale vaadates siililegi selge) siia kirja kõikidele, kel kodus suuremaid või väiksemaid printse ning printsesse pesitsemas.


Vaja läheb: WC-paberi rulli, hõbepaberit või muud läikivat kattematerjali / kleepsu / värvi, kummi, kääre, nõela, pliiatsit.


Lõika WC-paberi rull sobiva krooni kõrguseks. (Mina sain ühest rullist kaks krooni.) Joonista pliiatsiga rullile nii palju ja nii sügavate vahemikega kroonitippe, kui soovid. Seejärel lõika mööda piirjooni tipud välja.


Edasi läheb krooni katmiseks. Selleks sobib hästi mõni alles jäänud hõbepaberijupp (näiteks šokolaadi ümbert), aga krooni võib soovi korral ka üle värvida või sootuks katta kangaga. Mina kasutasin kuldset kleeppaberi, mida mul tänu Atsi kunagisele tööle kapis posu seisab. Hõbepaberi puhul soovitan tippude vahesse sisselõikeid mitte teha, sest materjali saab hõlpsasti käe järgi suunata. Nii jääb ka hõbepaber kindlamalt kroonile ümber ning saab krooni katta ka seestpoolt. Kleepsu puhul võiks lõigata igasse vahesse sälgu, aga seda mööda ühe tipu külge ning kõikides vahedes alati samasuunaliselt. Seejärel saab ääred iga tipu taha ühe näpu liigutusega ära keerata.


Pähe panemiseks sobib hästi kinnitada krooni külge kumm - tee nõelaga augud ette, aja kumm läbi ning sissepoole sõlmed peale. Ja ongi väike ümberkehastumise aksessuaar valmis.


Printsessikroonidega on nüüdseks meie peres siis algust tehtud. Edasi tuleb leida ka mõne metsahaldja kehastumiseks sobiv viis. Sest ilmselgelt ma arvan, et Mirdist kasvab emme kombel suur rollimängude huviline. Elame, näeme!



Kommentaarid

  1. ootad haldja huvi ja pärast on nagunii väike krääbuste fänn sul :D

    väga ilusad kroonid! tahan ka kanda!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahahahaaaa, kindlasti! See krääbuste variant on tõesti kõige tõenäolisem :)

      Kustuta

Postita kommentaar