sünnipäev: 30 fakti minu kohta

Ümmargused tähised on elus ikka osaliselt ka selleks, et senisele tagasi vaadata. Ja kuna siia on viimase aasta jooksul sattunud ka uusi lugejaid, siis miks mitte jagada veidi kilde enda kohta. 30-le eluaastale kohaselt olgu neid siis samapalju!


1. Ma sain oma nime raamatu "Väike maja preerias" samanimelise tegelase järgi. Enne veel, kui seda teada sain, oli Laura Ingalls minu lemmiktegelane. Mul polnud õrna aimugi, mida tähendab "pooletoobine", kuid tahtsin, et minu isagi mind nii kutsuks.

2. Ma söön apelsini ainult siis, kui see on koortega viiludeks (ja mitte sektoriteks) lõigatud.

3. Ma tunnen end alasti, kui ei kanna kodust lahkudes kõrvarõngaid. Seevastu kaelaehetega väljun ma haruharva.

4. Inimesed enamasti arvavad, et ma räägin liiga valju häälega. Vähemalt mu pereliikmed tavatsevad mulle seda aeg-ajalt meelde tuletada.

5. Ma arvasin põhikoolini, et Tina Turner on eestlane. Ikkagi Tiina ju!


6. Ma olen käinud ühe korra elus meeleavaldusel (et koolilehte artikkel kirjutada) ning seejärel sattunud pildiga ühiskonnaõpetuse õpikusse.

7. Kui ma ei teeks seda, mida ma teen, oleks ma hea meelega antropoloog või arheoloog.

8. Mu esimene "tööots" oli 14-aastasene ETV-s Muzzy saates, kus ma märkmeid seinale tegin.

9. Ma näen väikesest peale alates ühte ja sama (õudus)unenäg, kui mul on kurk haige.

10. Ma olen alati unistanud langevarjuhüppest, kuid emaks saamine on mind selle teokstegemises rohkem kahtlema pannud.


11. Ma olen reisinud kolm nädalat üksinda Argentiinas ning langenud seal varguse ohvriks. Peaaegu kaks korda.

12. Mu hüüdnimeks on muuhulgas olnud "elektrihiir" - naeru pärast.

13. Ma olen lugenud kinos lastefilmidele kohapeal tõlget.

14. Mind häirib, kuidas enamik inimesi (eriti mu pereliikmed) söövad õuna ja pirni. Eriliselt krõmpsutamist rõhutades.

15. Lapsena tahtsin saada juuksuriks ja salapolitseinikuks. Ilmselgelt päris nii ei läinud!


16. Me oleme Atsiga koos olnud veidi üle 12 aasta. Sellest, kuidas me tuttavaks saime, ajalugu vaikib.

17. Mu igapäeva meigiarsenal koosneb näokreemist ja ripsmetušist.

18. Ma olen pidanud etteteatamata rääkima ühe Brasiilia kiriku missal eesti keeles rahust. Kui see lint peaks kunagi avalikuks tulema, oleks mul ääretult piinlik.

19. Ma olen tõsisemalt fännanud vist vaid ühte asja oma elus - Lavaka XX lendu.

20. Kõige rohkem haletsen ma iseennast, kui olen end järjekordselt kuhugi vastu ära löönud. Või suutnud end kriimustada ja hammustada. Jah, see on tõesti võimalik!


21. Ma olin ülikooli lõpuni veendunud, et tahan oma elu siduda teatriga. Ka lisaeriala olen lõpetanud draamaõpetajana.

22. Mulle ei meeldi üldiselt lastelaulud ega lapsed laulmas. Välja arvatud juhtudel, kui tegu on nende omaloominguga. Suure tõenäosusega suudab Mirt seda arvamust muuta.

23. Pean end küllaltki ausaks ja seaduskuulekaks. Ometi olen esimeses klassis pinginaabri agiteerimisel varastanud poest nätsu, mille ma muidugi paari minuti möödudes süümepiinade tekkimisel tagasi viisin.

24. Esimene "täiskasvanute saade", mida vanemad mul vaadata lubasid, oli Kojamehe juhitud. Lapsesilmadele kõlbmatuks pidid tegema saates külastatud baari ettekandjate pluusid - rindade kohale olid lõigatud augud, millest tissid välja rippusid.

25. Ma olen olnud sunnitud vahetama kooli kiusliku vene keele õpetaja pärast, kes mu lahkumise järel (mitte minuga seotult) läks pensionile.


26. Olen alati tahtnud omale suurt perekonda. Kunagi unistasin üheksast lapsest - seitsmest bioloogilisest ja kahest lapsendatust. Nii konkreetsed plaanid olid teismelisena!

27. Ma muutun täielikuks paanitsejaks, kui tundub, et mingi asi on kadunud. Sellises olukorras võin panna inimesed otsima veel enne, kui olen ise kõik kohad läbi vaadanud. See omadus häirib ilmselt mu sõpru minu juures enim.

28. Samas, absurdsetes ja kriitilistes situatsioonides suudan ma pea selge hoida. Nii olen näiteks India lennujaama sissepääsu valvavatelt püssimeestelt (kes meid öösel ukse taga tahtsid hoida) nõudnud kohtumist juhatajaga. Või samal reisil palunud sarnaselt püssimehelt rongis kõrvalvoodis oma püssitoru minu pealt ära suunata.

29. Ma sain alles ülikooli ajal teada, et iseendale ei peagi aevastades "Tervist!" ütlema. Suurest eluaaegsest harjumusest teen seda aga senini.

30. Ma lähen väga elevile, kui leian loodusest või ümbrusest midagi südamekujulist. (Nt veepiisatolmurullihommikusöögihelbe)

Kommentaarid

  1. Nii tore postitus! Ja mina olen ka aevastades endaga väga viisakas.. :) Lavaka XX lennu kohta jagan ka vaimustust. Üks õnnestunumaid koosseise minu meelest :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Britt! Me käisime ikka sõpradega tõesti kõiki diplomilavastusi mitmeid kordi vaatamas ja ka hiljem muid, kui nad teatritesse laiali läksid. Ausalt öeldes oleme saatnud ühele neist isegi fännikirja (ja ma ei usu, et seda just tunnistasin!) :)

      Kustuta
    2. Ahahahahaha...ma lugesin seda postitust alles nüüd!Lavaka XX lend forever love! Ja kui sa selle välja ütlesid...ma vist ei ole ka ühtegi muud asja/staari mt siin iilmas nii südamest fännanud ei varem ega hiljem:D LÄHME TEATRISSE?!:d

      Kustuta
    3. Kust meil üldse see geniaalne kirja kirjutamise idee tuli? Ja no muidugi läheme teatrisse ju! :)

      Kustuta
  2. 14. Kui on midagi, mis mind mu mehe juures ärritab, siis see on küpsiste söömisega kaasnev krõmpsuv hääl! :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei olegi mul ainult siis teiste söömisega probleemi :) Mitte, et ma ise selles osas täiuslik oleks...aga no mida ise kõrvalt ei kuule, see on ikka olematu!

      Kustuta
  3. ooomaidooog mis pildi sa oled üles leidnud:) palju õnne muidugi tagantjärgi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaa, ikkagi kuulsuse 15 minutit ju! Tahtsin lisada veel lõppu "Tervitaks siinkohal Piiat," aga ununes. Aitäh muidugi ka :)

      Kustuta
  4. Väga tore oli Sinuga just lähemalt tuttavaks saada - mulle meeldivad inimeste juures kõige rohkem just nende väiksed veidrad-armsad kiiksud :) Ja palju õnne igaks päevaks :)!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Laura! :) Mulle ka need armsalt kummalised omadused meeldivad - inimesed muutuvad nende kaudu kohe märgatavamalt elavamaks ning nendega on tore mõneski asjas samastuda.

      Kustuta
  5. Appi kui vahva lugemine! :) Leidsin nii mõnegi kiiksu, mis meil ühine. Sellest postitusest peaksid sa kindlasti traditsiooni kujundama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Hanna! Ma jätan su ettepaneku meelde ja äkki kunagi tuleb lisa :) Teiste omasid on küll alati põnev lugeda (vihje, vihje!).

      Kustuta
  6. mu mälu on valikuline väga paljudes asjades, aga ma mäletan seda lugu, kuidas te atsiga tuttavaks saite. väga tõenäoliselt sellepärast, et mulle nii meeldivad need kohtumiste lood!(love actually sündroom). :D

    VastaKustuta

Postita kommentaar