sünnipäev: aastaarvumäng

Sünnipäevanädal selja taga, mõtlesin jagada veidikene meenutusi sellest. Ilmselt pole kellelegi uudiseks, et ma olen suur mängusõber. Kuigi mu lähikonnas on ka neid, kes ise sellistest tegevustest väga ei pea, siis vähemalt on nad harjunud, et minu sünnipäeval teisiti ei saa. Ühtlasi meeldib mulle võimalusel igaks korraks midagi uut välja mõelda. Nii tunduski ümmarguse tähtpäeva puhul ainuõige rõhuda enda sünniaastale.




Mängu mõte oli saada võimalikult palju teada, mis toimus Eestis ja maailmas 1985.aastal. Selle jaoks otsisin ma välja ligi 30 fakti erinevatest valdkondadest. Ühe ajaleheväljalõike (ennustus, milline võiks Michael Jackson 15 aasta möödudes välja näha) kinnitasin koheselt papist, vatiinist ja kangast tehtud tahvlile. Ülejäänu teada saamiseks oli vaja külalistel rohkem vaeva näha.



Laused olid peidetud ümbrikusse, kust igaüks sai tõmmata endale ühe välja. Seejärel tuli kehakeelt kasutades see teistele arusaadavaks teha. Lubatud oli kasutada ka häälitsusi, ümisemist ning abivahendeid. Kuigi algul tundus kõik kaelamurdev, siis mida aeg edasi, seda lihtsamaks asi läks. Ja naeru jätkus veel kauemaks!



Lisaks mängimisele oli seda mängu ka väga tore kokku panna - oli palju uut ja kohati ka uskumatut. Panen oma valiku 1985.aastal toimunust ka allalaadimiseks siia - ehk läheb kellelgi tarvis!

Kommentaarid

  1. Kõigepealt, hilised ent seda soojemad õnnesoovid! Loodan, et seda sama lustlikku loovust jagub sul veel aastakümneteks. Iga kord kui sa järjekordse peomängu postitad, vajub minul suu lahti ja mõtlen, et oh kui põnev oleks mõnel Laura korraldatud peol olla :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Hanna! Ma loodan, et mu külalised mõtlevad sinuga sarnaselt ning kes teab, ehk kunagi juhtume ka koos mängima! :)

      Kustuta
  2. Minu poolt ka hilinenud südamlikud õnnesoovid! No mina kipun olema nende mängu mitte armastavate inimeste hulgas. Aga teatud mänge mängin ma väga meelsasti. Sinu mängu oleksin ma küll rõõmuga kaasa teinud. Mul on vist hirm mängude ees, mis panevad sind hulga võõrate inimeste ees ebamugavasse olukorda ja sellised allapoolevööd mängud on ka kohutavad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Lemmi! Eks sünnipäevad on selles suhtes head, et koos ikka tuttavamad inimesed ja mängida seetõttu ka julgem. Kuigi mulle tundub, et mängud on head ka võõrama seltskonna puhul nö jää sulatajana :)

      Kustuta
  3. Juba kaks nädalat võtan hoogu, et kommenteerima tulla, aga nüüd siis jõuan lõpuks kohale. Tead, Laura, see on kõige ägedam sünnipäevamäng üldse! :) Oleks tahtnud olla kärbes Sinu toaseinal, kui seda mängiti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Kadri! Kärbseks ei peagi alati maskeeruma, piisab vaid mõnel oma sünnipäeval sama tegemisest! :) Aga nalja ning ka peamurdmist pakkus see mäng tõesti.

      Kustuta

Postita kommentaar