tee ise: mustrirull

Paar päeva tagasi otsustasin täiendada veidi oma templikogu, et oleks vajadusel kohe varnast võtta mõni sümbol või muster, millega kingikotti, pakkepaberit või ümbrikku ilmestada. Mulle tohutult meeldivad kõikvõimalikud kujundid, mida tekitavad paberile loodusest leitavad asjad (lehed, kartulid, õunad, seller jne), kuid eesmärk oli luua midagi veidi püsivamat. Kustukumm tundus selleks parajalt sobilik ning neid on meie sahtlisse õpinguteajast jäänud päris palju. Kuigi ma pidasin seda uuristamist esialgu eriti peeneks tööks, siis robustsemate kujundite saamine osutus üllatavalt lihtsaks. Vaatamata soovitustele kasutada eriskummalisi töövahendeid, aitas mul kogu töö ära teha tavaline paberinuga.


Suuremate pindade katmiseks otsustasin appi võtta nõudepesulapi ning karvaeemaldusrulli - asjad, mis on ilmselt igas majapidamises olemas. Nende vahenditega ei saa ilmselt väga filigraanseid mustreid luua, kuid konkreetsemate puhul on igati sobilikud. Ja nagu heade asjade puhul tavaks on saanud, siis ei saa ma neid vaid enda teada jätta ning pean siinkohal ka jagama.


Vaja läheb: nõudepesulappi või mööblivilti (püsib tänu lisakogusele liimile rulli küljes oluliselt kauem), karvaeemaldusrulli, kääre, karpi, pesukäsna, tinti või muud vedelamat värvi.


Lõika vildist või lapist välja soovitud kujundid ning kleebi need karvaeemaldusrullile. Vajuta kõik kujundite servad korralikult kinni.


Aseta pesukäsn karpi ning tilguta sellele parajalt värvi või tinti. Käsn ja karp vali parajalt suured, et terve rullil asetsev muster sinna sisse mahuks. Kasta muster värvi sisse ning rulli üle soovitud koha. Mida tugevamini sa suudad rulli paberile vajutada ning mida niiskem muster on, seda ühtlasem kaunistatud pind jääb.


Mina kaunistasin selliselt peamiselt kinkimiseks mõeldud asju, kuid ilmselt annaks sääraselt kujundada ka kangaid ja seinu. Kindlasti peaks siis aga jälgima, et mustri niisutus oleks tihe ning surve rullile ühtlasem. Mina rullile kõvasti ei surunud ning seepärast tuli kohati kulunud välimusega rida. Kui mustrist aga küllalt saab, võib eemaldada karvarullilt pealmise kihi ning luua uus sobilik või kasutada rulli jälle otstarbekohaselt.


Kommentaarid

  1. Niii vahva! Lugesin su postituse algust "otsustasin täiendada oma templikogu" ja mõtlesin, suunurgad kõrvuni, et on veel minusuguseid. Templikoguga :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Õnneks on tegu koguga, mille kasulikkust saab pidevalt tõestada :) Kuskilt võiks leida nüüd omale ka selle käe, mis neid peenemaid mustreid välja treiks.

      Kustuta
  2. Olen igasugu templeid ikka poes kätte võtnud ja siis jälle käest pannud. Isetegemiseni aga pole veel jõudnud, kuigi ideid on isegi olnud. Ma pole vist suurem asi paperimäärija, et ei võta nende templitega midagi ette suurt. Aga kanga peale mustri loomisega tahaks küll katsetada. Minu meelest on see kerge kulunud effekt just väga lahe!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Hanna! See kangale mustri loomine on mul ka kangesti hinges. Eriti tahaks trükkida midagi just puiduga. Ootan su meisterdamist selles osas. :)

      Kustuta

Postita kommentaar