5 ideed munadepühade lauale.



Kuigi ma ei plaaninud sel aastal kuidagi eriliselt meie pühadelauda kaunistada, siis teadagi teeb elu omad korrektuurid. Seega toimib John Lennoni kuulus tsitaat "Life is what happens to you while you’re busy making other plans" ka tagurpidi - elu ilmutab end ka siis, kui sa otsustad mitteühtegi plaani teha! Nii mängisid töö ja rohke looduses käimine mulle alateadlikult ise vahendid kätte. Ja meisterduskirega inimesena ei saa ma ometi jätta väärt kraami lihtsalt kasutamata!



Samblapadjad mustades munakarpides
Kolmapäeval katsetasin ajakirja jaoks ühtesid asju, mis pani mind tõtt vaatama korraga hunniku mustaks võõbatud munakarpidega. Et söögimunadele need enam ei kõlvanud, oleks olnud patt need ka prügikasti lennutada. Samblaga mängimine (loe: kottide täistoppimine) on teadagi kuum teema hetkel sotsiaalmeedias kodublogijate ja -instagrammerite seas. Kuidas ma siis kehvem olla võin, eksole! Kasulik ja põnev tegevus ühteaegu, sest koriluse käigus saad teha endale taas selgeks sammalde ja samblike vahe ja kõrvutada neid eriilmelisi taimi - karbidki saavad täidetud erineva rohevaibaga, et uurimist jätkuks peolauda pereliikmetelegi.


Munakoortesse peidetud maiused
Roheline ja must aga lausa karjuvad valge värvi järele, kas pole? No minu meelest igatahes küll. Kuna munakoori tekib lihavõtete ajal tavapärasest rohkem, oli ainuõige neilegi uus võimalus anda. Puhtaks pestud poolikute koorte sisse on hea aga peita maiuseid - isetehtuid ja poest ostetuid. Võib mõelda, et milline rumalus on õrritada laua taga istujaid kohe alguses magusaga, kuid omast kogemusest võin kinnitada, et valged kookospallid jäid esialgu lausa märkamatuks ning kõigil said kõhud korralikku sooja toitu täis enne, kui tähelepanu järelampsu pihta sai suunatud!


Tetrapakkidest taimehoidjad
Kevadeti on ikka puudust erinevatest totsikutest, kuhu ettekasvatuseks seemneid külvata. Meil lähevad käiku siis kõikvõimalikud vanemad kruusid ja koogivormid. Sel aastal tundsin aga, et aknalauale rajatud peenramaa võiks olla veidi ühtlasema joonega. Nii tulidki appi vanad mangopüree-, piima- ja koorepakendid. Ma sattusin neid tehes ise nii vaimustusse, et riputasin lausa seinale. Täiesti subjektiivselt ütlen, et need on geniaalne idee ka kellelegi taime ja lille kinkimiseks või pühadelauale asetamiseks! Nende valmistamise õpetuse leiab aga SIIT.


Pärjatud pashad
Kui sa oled saanud maha just oma elu esimese pashaga, siis lihtsalt peab selle ju võidujoovastusest ja pühalikust tundest ära pärjama! Pohlaoksad on küll need, mis meil vist aastaläbi pidevalt vaasis. Et mitte siis ühed ja samad, vaid umbes igal kuul uued. Ja pajuutud - kes neist saaks siis mööda vaadata! Kui suured on juba kuid sind kraavipervedel vohava võsa küljes ära tüüdanud, leiab ka pisikesi ja alles avanevaid. Ühesõnaga, traadi ja lilleteibiga ühendades mõjuvad oksad oma lihtsuses ja magustoidu ümber just pidupäevale sobivalt - pidulikult!



Kaitsemärgid seintel
Pidulikkust lisavad ka kõikvõimalikud seinakaunistused. Milleks aga kinnitada seinale ringjad pärjad, kui need võib teha kolmnurksed!? Väidetavalt sümboliseerib just kolmnurk viljakust, kasvu, aga ka ilmasammast, kindlustunnet ja kodu kaitset. Kas pole tore mõte, et ka pühadeks või terveks kevadhooajaks saavad üles riputatud märgid, mis aitavad hoida pere ja kodu turvatuna, õnnetuse eemal ja meele rõõmsana. Kellele see tänases eriolukorras siis ära ei kuluks!
Eks selliseid riputisi või teha igasugustest asjadest. Minul valmisid need pilliroost, millele keerutasin ümber läikiva kleebise. Pulgad ühendasin kokku kuuma liimiga ning kaunistasin okstega, mis jäänud alles erinevatest kingiks saadud lillekimpudest.



Traditsioonid on need, mis teevad ühe hetke erilisemaks kui teised. Küllap meeldivad pühadki mulle seepärast veel eriti. Lisaks perega aja koos veetmisele annab see võimaluse tunda end ülevamalt ning luua koduski sarnane õhkkond. Ja eriti praeguses olukorras annab see motivatsiooni olla leidlikum ja tänulikum! Häid pühi!




Kommentaarid