tee ise: klaasikildudest linaraskused

Kuigi algselt said neist klaasikildudest tõesti linaraskused, siis tegelikult ei maksa nende kasutusvõimalusi piirata. Nii on jäänud see meisterdus mind kummitama ja mitte ainult seepärast, et see seob kaks minu lemmikasja - jäägid ja vanad pildid. See toob mängu ka kolmanda - asjadele mitme otstarbe leidmise. Seega, kui suvel ja ka sügise alguses aitavad killud hoida lina kukseseenekastmesse lendamast, siis talvel tasub need riputada jõulukuuse külge. Jättes traadi kasutamata ja liimides tagumisele klaasile aga hoopis magneti, saab sedasi meeleolukad märkmekinnitused külmkapile. Variante on lõputult!

Muidugi on tore kasutada selleks meisterduseks fotosid endale kallitest inimestest ja hetkedest, et need elustuksid iga kord, vaadates mingeid mälestusi. Tegelikult passivad aga hästi ka ajakirjade väljalõiked või tavalisele koopiapaberile prinditud pildid - mis tahes sulle meeldib!

Vaja läheb: klaasikilde, liivapaberit, PVA-liimi, pintslit, pilte, traati, kardinaklambreid


Lihvi klaasikildude kõik servi, nii et need ei oleks enam teravad. See etapp on kõige ajamahukam, kuid vajalik turvalise ja ilusa lõpptulemuse jaoks. Kanna killu ühele küljele õrn kiht liimi ning aseta sellele pilt (pildiga pool jääb liimi vastu). Kui liim on kuivanud, lõika killu servi mööda ära üleliigsed servad. Soovi korral kanna pildi teisele küljele liimi ja kleebi sinna teine pilt (pildi tagus liimi vastas).


Kanna viimati liimitud pildile õrn kiht liimi ning aseta teine kild selle vastu. Hoia neid omavahel veidi aega liikumatult paigal, et ühendus jääks püsima. Keri kildude ümber traati nii, et see aitaks kildudel koos püsida. Kinnita üles äärde traadist aas ning selle külge kardinaklamber. 


Klaasikildudest linaraskuste meisterdus ilmus 2017. aasta juuli Nipiraamatus.

Kommentaarid