nipp-või-asi: 5 kogemust teiseringi plisseeritud seelikutega

Kes siis ei mäletaks, kuidas Vaiko Eplik Eurovisioonile pürgides 8-kroonise kampsuniga furoori lõi!? Samaväärse sensatsiooni saab kujundada ka endast, kui minna pidulikule vastuvõtule efektselt õhulise plisseeseelikuga, mis kaltsukast vaid 2 euroga leitud! No mul on juhtunud õige mitu korda nii, et kuskil tööalasel kohtumisel on keegi teinud komplimendi mõne seeliku kohta ja ma olen hõisanud takka: "Ma tean! Ja ma sain selle olematu hinnaga!"

Igatahes, kui mind millegi järgi ära tunda, siis selleks on ilmselt seelikute ja kleitide kandmine. Ja kui tahta siis mind kõikidest teistest eristada, otsi plisseed! No ilmselt on palju minusuguseid, aga lugesin just kokku, et mul ripub tõesti kapis 14 säärast seelikut. Kusjuures üldsegi ei häbene, sest ma käin nendega ka enam-vähem võrdselt palju ning kindlasti pole mul veel täit värvipaletti koos (no näiteks ihkaks veinipunast ja sinepikollast!)

Lõheroosa seelik (1 euro, Humana vintage), ridikül (4 eurot, Marja Humana), kingad (2,5 eurot, Paavli kaltsukas)

Plisseeritud seelikute võidukäik ei näi ikka veel raugevat, aga pole ka imestada – need sobivad nii igapäevaseks kandmiseks ketsidega kui pidulikele sündmustele sädelevate kontsadega. Kuidas aga leida selline volditud kaunitar, mida päriselt ka endale tahaks? Ütleme nii, et tänu ligemale kümne aasta jagu plisseedes tuhlamise kogemusele on mul joonistunud välja mõned nipid, mida on ehk teistelgi hea kõrva taha panna. Sest olgem ausad - kaltsukatest leiab ikkagi variante, mis kaasseelikukandjad kadedusest roheliseks ajavad. 


Helekollane seelik (4 eurot, Humana vintage), kingad (5 eurot, Paavli e-pood), viskoossärk (2 eurot, Paavli kaltsukas)

Mida siis tasuks silmas pidada teiseringi plisseeseelikutega?

  • Ostmisel vaata seelikukangaid vastu valgust – nii näed ära, kas kangas on terve või vastupidi, kuskilt rebenenud.

  • Suurus on vaid number! Kuna enamus kaltsukates müügil olevaid plisseeseelikuid on ülevalt kummiga, siis julge proovida selga ka tavapärasest väiksemaid ja suuremaid numbreid. Samuti saab kummi alati koomale tõmmata või selle pikema vastu välja vahetada.

Briljantroheline seelik (2 eurot, Humana vintage), triiksärk (2 eurot, Viljandi Humana), kingad (3,5 eurot, Paavli kaltsukas)

  • Sageli on targem seelikult eemaldada olemasolev sünteetiline vooder ja kanda selle asemel all kombineed või alusseelikut – nii ei jää seelik jalgade külge kinni.

  • Pese õhulisi plisseeritud seelikuid kindlasti käsipesurežiimil – nii hoiad neid liigselt kulumast. Ka enamikke kaltukast ostetud seelikuid võib nii pesta, kuigi neil võib olla masinapesu keelumärk peal. Kindlasti ole aga ettevaatlik kellegi käsitööna õmmeldud seeliku pesemisel – sageli võib siis kangas kokku tõmbuda või voldid välja minna. Viimased saab uuesti äädikaga sisse triikida.

  • Kuivata plisseeseelikuid undrukitele mõeldud riidepuu peal – nii vajuvad ka õhulised kangad sirgu ja sa ei pea tegelema triikimisega.

Pastellsinine seelik (6 eurot, Paavli kaltsukas), kontskingad (2 eurot, Paavli e-pood), kampsun (2 eurot, Paavli kaltsukas)



Kommentaarid