...et kestaks kauem

Iga päev võib lugeda uusi postitusi ja artikleid taaskasutamisest ning säästmisest. Mul pole kombeks tavaliselt trendidega kohe kaasa minna, soov peab tekkima isiklikust vajadusest. Kui aga maalt koju sõites vanemad toitu kaasa pakivad, peab hakkama leiutama, mis selle kõigega teha, enne kui aegumispäev käes. Nii sai juba teistkordselt piimast kondenspiima.

Kondenspiim

1 l piima
300 g suhkrut

Lase piim suhkruga keema. Keeda keskmisel kuumusel 1-1,5 tundi, sõltuvalt kreemi soovitud paksusest.

* Lisada tasub ka meelepäraseid maitseaineid. Mina katsetasin vaniljega.

Kondenspiimast saab aga mitut head-paremat. Näiteks trühvleid või mangokooki. Täna õhtul aga brändis küpsetatud pirne.

Küpsetatud pirnid kahele

2 pirni
100 ml brändit
50 g pähkleid
3 sl mett
4 sl kondenspiima

Koori pirnid, lõika sektoriteks ja puhasta südamikust. Küpseta 5 minutit brändis. Samal ajal sulata potis mesi ning lisa pähklid. Vala segu pirnidele ning hoia tulel kuni pähklid on veidi pruunistunud. Serveerides vala
pirnidele kondenspiim.

Kommentaarid