ärevus.

Vahel kohe on nii, et ei suuda millelegi keskenduda. See pole ka päris hajevil olek. Pigem miski sisemine rahutus, mis tahaks midagi otsustada, aga ei leia variante, mille vahel. Kuidagi peata tunne on, sest ei oska oma mõtet teostamise kasuks tööle panna. Taolistel lootusetusest naljakatel hetkedel on kõige õigem teha üks soe tass teed ning lihtsalt olla. Ilma mõtlemata!

Mitte miski ei sobi siis paremini kui oma korjatud taimetee. Ja alati ei peagi kasutama selleks sõela või kannu, kuivatatud kraami võib mässida ka isetehtud kotikestesse. Ühe sellise idee leidsin ükskord ajaveebe sirvides ning see lausa kutsus mind järele proovima.

Lõika kohvifiltrist välja teepaki suurused tükid. Ei ole oluline, kas mõni servadest on kinni või mitte.

Õmble kaks filtritükki omavahel kolmest servast kinni ning sõlmi otsad. Pane teepakikese sisse oma lemmikteed või -vürtse.

Murra paki avatud serva nurgad alla ning nende peale ka püsti jäänud äär. Vajuta see kinni klambrilööjaga. Paela võid kinnitada nii viimase keeratud serva kui lihtsalt klambri alla. Paela otsa kinnita raskuseks mõni tükk paberit või nööp.

Teepakke võid hoida või kinkida mõnes isetehtud karbis või kasutada koheselt joomiseks. Ja kõrvale sobib alati ka midagi head...

Minul juhtus kapis olema alfajor Argentiina reisilt. Tegu on eriliselt magusa maiustusega, mille kahe õhkõrna küpsise keskel on siingi kajastust leidnud dulce de leche ning kogu asi on kaetud suhkruvõõbaga. Sellised näevad välja siis Santa Fe'le omased, mida isegi Lonely Planet väidab olevat parimad terves riigis. On, kuidas on, isekorjatud ja -tehtud tee kõrvale passivad nad hästi!

Kommentaarid

  1. Selle idee ma küll teostan lähiajal :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi teosta! Tagantjärele oskan ma ainult soovitada valida veidi õhulisem filter või panna sisse kangem puru - nii ei pea teepakikesi igavesti tassis leotama :)

      Kustuta

Postita kommentaar