nämm.

Istun praegu köögi laua taga ja ootan, et mu järjekordne ettevõtmine pliidil valmis saaks. Olen nimelt kaks viimast päeva täielikus hoidiste lummuses...ja muu söögitegemise ka.
Oeh, kui hea.

Rabarberimoos.

1 kg tükeldatud rabarbereid
1/2 klaasi vett
400 g suhkrut

Keedunõu põhja valada vesi ja kuumutada keema. Keeva vette panna rabarberitükid ja keedetakse pehmeks, siis lisatakse suhkur. Keeta niikaua kuni suhkur on sulanud. Moos panna purki ja sulgeda õhukindlalt.

*Retsept siit, koguseid muudetud.


Basiiliku ja päikesekuivatatud tomati leib.

320 g nisujahu
2 sl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 tl jämedalt purustatud musta pipart
200 ml päevalilleõli
2 muna
200 g piima
100 g Parmesani juustu, värskelt riivituna
100 g päikesekuivatatud tomateid, jämedalt tükeldatult suur peotäis värskeid basiilikulehti, tükkideks rebitult

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool suurde kaussi ja sega juurde must pipar. Vispelda teises kausis päevalilleõli, munad ja piim omavahel ja seejärel sega nad ettevaatlikult, kuid põhjalikult jahusegu hulka. Sega tasakesi juurde Parmesai juust, päikesekuivatatud tomatid ja basiilik ning jätka segamist, kuni kõik komponendid on ühtlaselt segunenud. Samas sega nii vähe kui võimalik. Tõsta tainas lusikaga varem ettevalmistatud (võiga määritud) vormi ja küpseta umbes 1 tund või kuni leib on kenasti kerkinud ja kuldpruun ning leiva sisse torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks. Jäta leib umbes 20 minutiks vormi jahtuma, kummuta jahutusrestile ning jäta sinna kuni täieliku jahtumiseni. Säilita õhukindlas anumas.

* Retsept pärit siit (raamatust "Soolased ja magusad lihtsad leivad").
* Kirjelduses öeldud tõde - ohtlikult sõltuvusttekitav.

Kommentaarid