purki 8.
Piknikul alles jänud ploomidest sai lausa kahte moosi. Vastavalt vilja värvile. Ülejäägid segasin omavahel kokku ja tuli ka hea, kolmas, oranžikas. Aga siin siis retsept ka.
Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned noaga lahti. Hoia nii seemned kui ka kaun alles! Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid. Pane ploomid potti, lisa vesi ning vanillikaun ja -seemned ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel kuumusel 10 minutit, siis eemalda vanillikaun. Lisa moosile suhkur ning maitseks sidrunimahla ning kuumuta veel 20 minutit, moosi pidevalt segades ja vahtu koorides. Kalla moos kuumutatud steriliseeritud purkidesse ja sulge kohe õhukindlalt.
* Vanillikaun loputa puhtaks, kuivata hoolega ning lisa nt vanillisuhkru purki maitse lisamiseks.
* Retsept siit.
Ploomimoos vaniljega.
Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned noaga lahti. Hoia nii seemned kui ka kaun alles! Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid. Pane ploomid potti, lisa vesi ning vanillikaun ja -seemned ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel kuumusel 10 minutit, siis eemalda vanillikaun. Lisa moosile suhkur ning maitseks sidrunimahla ning kuumuta veel 20 minutit, moosi pidevalt segades ja vahtu koorides. Kalla moos kuumutatud steriliseeritud purkidesse ja sulge kohe õhukindlalt.
* Vanillikaun loputa puhtaks, kuivata hoolega ning lisa nt vanillisuhkru purki maitse lisamiseks.
* Retsept siit.
Kommentaarid
Postita kommentaar