aitäh.

Mu vene keele õpetaja Galina ütles ikka, et kui su sünnipäeval paistab päike, oled sa hea inimene. Alati võib mõelda, et kuskil maailmas ikka ta ju piilub, aga küll on hea oma silmaga seda enda peale või silma paistmas näha. Ja eile oligi nii! *** Ikka ja jälle ma tõden, et mehed on palju paremad kokad ja kokkajad kui naised. Kui nad ainult viitsivad. Sünnipäeva puhul sain ühe parima maitseelamuse oma elus üldse. Ananassikana porru, kaneeli ja kardemoniga. Juba lõhn lummas. Ise piirdusin vaid ühe väikese koogi meisterdamisega.

Banaani-karamelli-tagurpidikook

Põhi:
5 dl jahu
1 dl suhkrut
150 g võid
1 muna
1 sl külma vett

Kate:
85 g võid
1 dl suhkrut
1 sidruni mahl
4 banaani

Sega taina jaoks omavahel jahu ja suhkur. Lisa või ja näpi tükiliseks. Lisa muna ja vesi ning sega ühtlaseks taignaks. Sulata pannil või ja lisa suhkur. Kuumuta segu umbes 5 minutit, kuni see karamellistub. Lisa sidrunimahl ja kuumuta veel paar minutit. Koori banaanid ja lõika pikuti pooleks. Hauta banaane karamellisegus mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Vala segu koos banaanidega 24 cm läbimõõduga koogivormi. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual kettaks ning tõsta banaanisegule peale. Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit. Kummuta serveerimisalusele. Serveeri soojalt koos vanillijäätisega.

* Mina soovitan panna vähem sidrunimahla, sest 1 sidruni pressitud mahl teeb banaani maitse liiga happeliseks.
* Retsept siit.

Kommentaarid