hingedepäev.

Et saada inimeseks, tuleb endas leida koht selle maailma imede jaoks (Lõuna-Ameerika indiaanlaste ütlus).
Tänane päev on minu aastaringis väga tähtsal kohal. See pole ainult mõtlemine nendele, keda meie ümber enam ei ole, vaid ka neile, kellelt me veel väga palju õppida võiksime. Eriti pärimuslikus mõttes ja traditsioonide edasikandmise osas. Need jutud ja mõtted on vahel ajastutruult kummalised ja müstilised, just nagu hingedeaeg ja täiskuuõhtu...
Viimased aastad on kombeks, et olen sel ajal tavaliselt teinud hingekakke. Kuigi ained valmistamiseks on kapis olemas, mõtlesin sel korral teha hoopiski midagi hernestest. Nii saigi korratud Kätlini juures saadud maitsvat lõunasööki, mis tavapäratult külmas kontoris süües tegi olemise soojaks ja heaks.

Hernesupp
750 ml vett
1 puljongikuubik
450 g herneid
125 g mozzarellat pipart

Lisa veele puljongikuubik ning selle lahustudes herned. Keeda, kuni herned pehmed. Seejärel lisa mozzarella tükid ning püreesta saumiksriga. Kaussidesse serveerides raputa peale pipart.

* Retsept Kätlinilt, kes nägi seda kuskilt saatest :)

Kommentaarid