üks teine neljapäev.
Enne ärasõitu oli üks järjekordselt mõnus toiduklubi. Ilma pikema jututa said valmis eriliselt maitsva marinaadiga soe kana salat ja rohelise tee panna cotta. Viimast proovisin hiljem veel koduski ja on üks mu lemmikumaid avastusi siiani!
Grillitud broileri salat
Kaste:
Sega sojakaste, Teriyaki, purustatud küüslauguküüned, sool ja must pipar. Määri segu broilerifileedele ja lase hetk maitsestuda. Salatikastme jaoks sega omavahel õli, laimimahl, mesi ja sool. Aseta taldrikule salatilehed, viilutatud ja pannil kergelt pruunistatud suvikõrvits ja poolitatud kirsstomatid. Vala üle salatikastmega. Grilli broilerifileesid mõlemalt poolt 5 minutit. Lõika fileed viiludeks ja aseta salatile.
* Retsept siit.
Rohelise tee panna cotta
Pane želatiin umbes 4 sl piimaga paisuma. Kalla piim, koor ja teelehed paksupõhjalisse potti, lase keema ja keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit. Kurna ja pigista lehtedest kogu vedelik välja. Lisa vaniljeekstrakt ja lase pisut jahtuda. Sega hulka sulatatud želatiin ja tuhksuhkur ning kalla vedelik vormidesse. Pane paariks tunniks külmkappi tarretuma. Serveeri riivitud šokolaadiga.
Grillitud broileri salat
4tk kanafileed
2 sl sojakastet
4 sl Teriyaki kastet
2 küüslaugu küünt
soola
musta pipart
400 g kirsstomateid
1 suvikõrvits
salatilehti
Kaste:
4 sl oliiviõli
2 sl laimimahla
1 tl mett
1 tl soola
Sega sojakaste, Teriyaki, purustatud küüslauguküüned, sool ja must pipar. Määri segu broilerifileedele ja lase hetk maitsestuda. Salatikastme jaoks sega omavahel õli, laimimahl, mesi ja sool. Aseta taldrikule salatilehed, viilutatud ja pannil kergelt pruunistatud suvikõrvits ja poolitatud kirsstomatid. Vala üle salatikastmega. Grilli broilerifileesid mõlemalt poolt 5 minutit. Lõika fileed viiludeks ja aseta salatile.
* Retsept siit.
Rohelise tee panna cotta
200 ml kohvikoort
300 ml piima
3 tl piparmündi teelehti
2 tl vaniljeekstrakti
3 tl želatiini
50 ml tuhksuhkrut
šokolaadi
Pane želatiin umbes 4 sl piimaga paisuma. Kalla piim, koor ja teelehed paksupõhjalisse potti, lase keema ja keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit. Kurna ja pigista lehtedest kogu vedelik välja. Lisa vaniljeekstrakt ja lase pisut jahtuda. Sega hulka sulatatud želatiin ja tuhksuhkur ning kalla vedelik vormidesse. Pane paariks tunniks külmkappi tarretuma. Serveeri riivitud šokolaadiga.
Kommentaarid
Postita kommentaar