kui igatsusest saab ootus.

Tänane magus suutäis on inspireeritud mu viimase aja tunnetest seoses nüüdseks juba lõputuna näiva talvega. Nii väga igatsen ma kevadet: päikesehelki sulavete lompides, tahtmist liigvara nööpida jakk eest lahti, esimesi roherohelisi liblesid. Hoolimata uudistes kuulutavatest teadetest tavapärasest külmemast veebruarist ja märtsist usun ma Triinu, et küll see ootuspärane tuleb varsti.
Seniks aga talviselt magus šokolaadipuding kevadiselt värske pirni-astelpajuvahuga.

Šokolaadipuding

200 ml piima
75 g tumedat šokolaadi
4 spl fariinsuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 spl kakaopulbrit
2 lehte želatiini

Pane želatiin külma vette 5 minutiks ligunema. Sulata piimas šokolaad, lisa fariin- ja vaniljesuhkur ning kakaopulber. Pigista želatiinilehtedest liigne vesi ning lisa segule. Kuumuta veel 2 minutit ning tõsta seejärel vormidesse ja pane kaheks tunniks külma.

Pirni-astelpajuvaht

100 ml vahukoort
2 tl tuhksuhkrut
2 pirni
peotäis astelpajumarju
Vahusta vahukoor tuhksuhkruga. Koori ja puhasta pirnid ning püreesta koos astelpajumarjadega. Sega juurde vahukoor ning vahusta tahenemiseni. Serveeri pudinguga.

* Kogused mõeldud kolmele.

Kommentaarid