magus nauding külmas talves.

Šokolaaditerriin

200 g tumedat šokolaadi
0,5 dl kakaopulbrit
0,5 sl kanget kohvi
1 sl brändit
3 suurt muna
0,5 dl suhkrut
1 dl vahukoort

Sulata tükeldatud šokolaad koos kakao ja kohviga väikeses kausis veevannil, aeg-ajalt segades. Võta pliidilt, sega hulka brändi. Lase jahtuda. Samal ajal vahusta munad suhkruga heledaks vahuks (~5-10 minutit). Vahusta koor eraldi kausis. Sega šokolaadisegu ettevaatlikult munavahu hulka. Lõpuks lisa vahustatud koor. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku keeksivormi. Küpseta ahjus veevannil 170 kraadi juures tund aega. Võta ahjust ja jäta veevannile 45 minutiks jahtuma. Seejärel jahuta korralikult üleöö külmas. Kummuta vormist välja ja keera fooliumisse. Pane kuni serveerimiseni külmkappi. Säilib fooliumi keeratun külmas kuni viis päeva.

* Retsept siit.

Kommentaarid