Võlg mingu naerdes tagasi, aga mitte nuttes.

Kuigi enamasti, kasvõi vanasõnades, on võlga käsitletud materiaalse ainesena, peetakse erandina sellena ka lubadusi. Nende andmisi nii endale kui ka teistele. Siinkohal olekski paslik likvideerida üks vana võlg kolme läinud aasta toiduklubi kajastusega, sest ükskõik, mis kujul võlg on võõra oma ja mis täämbe ärä tettu, sedä hommen enäm tetä ei ole! Olgugi, et rääkimata on kolmest toiduklubist, siis olukord on selline, et kokkamine nr 4, mil me tegime spinatiga kala, oli minu jaoks totaalne ebaõnnestumine. Spinati maitset uputas täielikult pealetungiv või maitse kastmes. Ilmselgelt ei ole pildid valgest ahvenast ja umbes toon kollakamast vedelikust selle pealsena kõige ahvatlevamad, seega jätkem sellest kirjutamata. Oleme andnud Kairitiga "poollubaduse" teha kala uuesti ja siis juba nii, et toit ikka suus ja silmis sulaks! Viiendal korral tegime imemaitsvat broileri-juustupirukat, mille retsepti arvasin olevat kadunud, kuid EI!

Broileri-juustupirukas
Põhi:
200 g nisujahu
100 g võid
200 g kohupiima
soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
300 g broilerifileed
4 küüslauguküünt
1 punane paprika
200 g riivjuustu
soola ja musta pipart
3 muna
3 dl kohvikoort

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, haki juurde või. Lisa kohupiim ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas pirukavormi põhja ja äärtele ning pane pooleks tunniks külmkappi. Seejärel küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Täidise valmistamiseks pruunista tükeldatud kanafileed mõni minut õlis, lisa viilutatud küüslauguküüned ja tükeldatud paprika ning kuumuta veel mõni minut. Lase jahtuda, sega juurde riivjuust, lahti klopitud munad ja koor. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 30 minutit.

* Retsept siit.

Viimasel korral kogunes meid Kairiti kööki aga rohkem kui kaks, või õigemini söögilauda. Eks jõulude puhul pea olema laud rikkalikum, meil siis kahe söögi näol ning sööjaid vaja appi paluda.

Spagetid krevettide ja rukolaga

455 g spagette
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
oliiviõli
2 küüslauguküünt
1-2 purustatud kuivatatud punast tšillikauna
400 g tooreid kooritud krevette
1 väike veiniklaasitäis valget veini
2 kuhjaga sl päikesekuivatatud tomatipüreed või 6 purustatud päikesekuivatatud tomatit
1 sidruni koor ja mahl
2 peotäit suurteks tükkideks lõigatud rukolat

Keeda spagetid soolases vees. Samal ajal kuumuta pannil kolm tublit sortsu oliiviõli ja viska sinna sisse küüslauk ja tšillipipar. Kui küüslauk hakkab pruunistuma, lisa krevetid ja prae neid minutike. Lisa valge vein ja tomatipüree ning lase paar minutit tasasel tulel podiseda. Kui spagetid on valmis, nõruta need sõelal ja jäta veidi keeduvett alles. Tõsta spagetid kastme juurde, pigista peale sidrunimahl ja lisa pool tükeldatud rukolat. Kui soovid kastet veidi vedelamaks muuta, lisa spagetikeeduvett ja maitsesta. Jaga nelja taldrikusse ja puista üle riivitud sidrunikoore ja ülejäänud rukolalehtedega.

* Retsept siit.
* Spagette sai kastme kohta õige palju, nii et taldrikule sattus ehk viis krevetti, soovitan koguseid muuta!
* Ettevaatust, kes tulist toitu ei austa!

Apelsini-mandlikeeks
2 apelsini
150 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
2 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
200 g jahvatatud mandleid

Pese apelsinid, riivi ühe apelsini koor ja pressi kahe mahl. Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ühekaupa ja pidevalt vahustades munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja mandlijahu ning lisa võivahule. Kõige lõpuks sega sisse apelsinikoor ja -mahl. Vala tainas võitatud piklikku keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.

* Retsept siit.

Jõuluhõngulise toiduklubi seltskond (mis siis, et nägudest peegelduks justkui küsitavus toidu maitsvuse kohta :)). Ja Kairit oma uue põllega!

Kommentaarid

Postita kommentaar