Kalane neljapäev.

Olgugi nõukogude ajal sündinud, ei mäleta ma oma lapsepõlvest kalapäevi. Võib-olla jäi see sööklatesse ega pidanudki jõudma perekööki. Siiski tekib mul mõtteis mingi seos, kui kalategu satub neljapäevale. Nii ka sel korral meie toiduklubis.

Kalasupp

2 sl õli
100 g sibulat
100 g porgandit
100 g varssellerit
2 tl karripastat
1 l aedviljapuljongit
500 g pangasiuse fileed
400 ml kookospiima

Lõika sibul, porgand ja varsseller väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potis õli, lisa aedviljad ja prae kergelt läbi (umbes 5 minutit). Lisa karripasta, sega. Lisa kuum puljong või keev vesi ja puljongipulber. Keeda tasasel tulel kuni aedviljad on pehmed. Lisa tükeldatud kalafilee ja kookospiim, kuumuta läbi.

* Retsept siit.

Kommentaarid