teisipäev, 30. märts 2010

šokolaadi-mascarponetort.

Viimasel ajal, kui olen teinud kooke, pole mul erilist tahtmist neisse panna jahu. Seepärast oli lausa lust teha töökaaslase, kes ei armasta koogi juures taigent, juubeliks tort. Lisaks oli see mu elus esimene kord, mil suutsin vispliga munavalged kõvaks vahuks lüüa. Uhke värk!
Kahtlustan, et oma imeliselt hõrgu maitse tõttu läheb see munapühadel kordamisele!

Šokolaadi-mascarponetort


Põhi
60 g metsapähkleid
100 g Digestive küpsiseid
70 g võid

Kate
150 g tumedat šokolaadi
0,5 dl kanget kohvi
250 g mascarponet
1 dl fariinsuhkrut
4 munakollast
4 munavalget

Jahvata pähklid ja küpsised peeneks jahuks. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru segu lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 200 kraadi juures 5-10 minutit. Sulata šokolaad ja kohv kuumaveevannis. Vahusta munakollased ja pool fariinsuhkrust. Sega kuum šokolaadimass munavahu hulka. Kui segu on jahtunud, lisa toorjuust. Vahusta munavalged, lisa ülejäänud fariinsuhkur ja sega ettevaatlikult šokolaadisegusse. Kalla mass jahtunud tordipõhjale. Tõsta külmkappi viieks tunniks kuni üleöö.

* Retsept siit.
Pin It!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar