reede, 26. märts 2010

toiduklubid 11-13

Märkamatult on möödunud nädalad ja ma pole kirja saanud ühtegi toiduklubi kajastust selle jooksul. Ehk on asi kõikide kordade toitude jumalikus maitsvuses, mis ei söenda seda emotsiooni sõnadesse panna. Siin need nüüd on, igaüks väärt teistkordset tegemist ja järele proovimist.

Toiduklubi nr 11 - koorene kanapasta seedermänniseemnetega

pennet
kanafileed
kirsstomateid
ananassi
seedermänniseemneid
vahukoort
munakollast
basiilikut
tüümiani
parmesani
soola
pipart

Nagu eelnevast loetelust ilmneb, siis koguseid ma enam ei mäleta, mistõttu pole oluline siia panna ka selle hõrgu pasta valmistamisprotsessi kirjeldust. Aga proovida tasub ikkagi!

Toiduklubi nr 12 - meemarinaadis siga astelpajumarjadega


Kartulipüree
kartuleid
võid
tüümiani

Keeda kartulid pehmeks. Kurna ning lisa või ja tambi püreeks. Serveeri tüümiani ja astelpaju-mee kastmega.
Sealiha astelpaju-mee kastmes

800 g sealiha
3 sl mett
4 küüslauguküünt
2 dl astelpajumarju
soola
pipart

Sega omavahel mesi, hakitud küüslauk, puruks pressitud astelpajumarjad ning maitsesta soola ja pipraga. Masseeri lihatükk marinaadiga kokku ning jäta mõneks tunniks seisma. Kuumuta ahi 180 kraadini, määri vorm võiga ning tõsta lihatükk keskele. Vala kausist kogu marinaad ühes marjadega lihale. Soovi korral võid lisada ahjuvormi veel marju (ja mahla). Küpseta seni kuni lihatükk on pealt kuldpruun ning särisev.

* Retsept siit.

Toiduklubi nr 13 - vahtrasiirupis röstitud kanakoivad


Ahjukartulid

500 g kartuleid
1 paprika
1 oks tüümiani
õli
soola

Koori kartulid ning lõika sektoriteks. Lisa juurde viilutatud paprika. Pintselda üle õliga ning maitsesta soola ja tüümianiga. Küpseta ahjus seni kuni kartulid on pehmed ja pruunistunud.

Kanakoivad vahtrasiirupis

8 kanakoiba
6 sl vahtrasiirupit
2 sl oliiviõli
1 sl teralist sinepit
2 küünt küüslauku
2 oksa värsket rosmariini
0,5 väikest sidrunit (mahl)
250 g kirsstomatit

Sega ahjuvormis vahtrasiirup, oliiviõli, sinep, purustatud küüslauk, rosmariin ja sidrunimahl. Lisa kanakoivad vormi ning sega hoolega läbi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Lisa tomatid ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni kanakoivad on läbinisti küpsed.

* Retsept siit.
Pin It!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar