pühapäevased maitsed.

Nii ilusal kevadel ei taha mitte istuda õhtuti kodus arvuti taga (seepärast ka märkamatult tekkinud kuune vahe minu vihiku sissekannetes). Tahaks hoopis tunda sooje lõhnu ninas ja tuult sasimas juukseid. Tahaks, et mul oleks oma pisike kodu, kus aias kasvataks kõike meelepärast ja laseks kasvada sel, mis tahab. Kust turuni pühapäeva hommikul on rattaga kõigest paar minutit vändata.
Aga kui kohe seda kõike ei saa, siis saab neid tegevusi ikka teha, mida teeks ka oma mõnusas kodus. Näiteks valmistada sõpradele õhtusöögiks maitsvaid elamusi nõgesepesto või mandlirullide näol.

Nõgesepesto
15 nõgest
350 g juustu
4 küüslauguküünt
õli

Leota hetkeks nõgeseid soojas vees ja seejärel haki väikesteks tükkideks. Riivi juust ning sega nõgese hulka. Sega käsitsi või köögikombainis vastavalt maitsele juurde õli. Lisa pressitud küüslauguküüned. Soovi korral võid maitsestada soola ja pipraga. Serveeri lavaššist küpsetatud krõpsul.

Mandlirullid
200 g mandleid
1 dl suhkrut
100 g võid
2 spl nisujahu
2 spl piima
1 spl vahtrasiirupit (või suhkrusiirupit)

Pane mandlid kuuma vette, seejärel koori ja kuivata. Haki mandlid ning sega ülejäänud ainetega väikeses potis. Lase segul nõrgal tulel ettevaatlikult segades pakseneda. Tõsta taignatükid hõredalt küpsetuspaberiga kaetud plaatidele. Küpseta ahju keskosas 150 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni küpsised on omandanud kauni värvi. Lase laastudel veidi jahtuda ja eemalda seejärel pannilt ning rulli torukujulisteks. Serveeri vahukoore või jäätisega täidetult.

* Retsept siit.

Kommentaarid