mustikane suu.

Olen ammu tahtnud kirjutada ühest oma lemmikust. Nüüd on selleks ideaalne hetk, sest mustikad on just karpidesse pakitud ning mis külma ei lähe, tasub ära süüa. Ja vahelduseks puhtal kujul tarbimisele tasub katsetada ka erinevaid ümbriseid.
Nüüd aga retseptist. Võtsin selle kunagi ette, sest oli vaja midagi kiiresti ja kergesti valmivat. Nüüdseks olen seda proovinud teha erinevate puuviljade ja marjadega ning kõige suussulavamaks julgen pidada kooslust, mis sündis seepärast, et muud kodus ei leidunud. Lubage tutvustada,

MUSTIKA-MELONIKOOK!

3 dl nisujahu
2 dl suhkrut
200 g võid
2 sl pruuni suhkrut
2 tl kaneeli
3 muna
2 sl vanillisuhkrut
pool melonit
200 g mustikaid

Puhasta melon seemnetest, eemalda koor ning lõika tükkideks. Purukatte jaoks näpi 2 sl jahu, 15 g võid, 2 sl pruuni suhkrut ja 2 tl kaneeli ühtlaselt tükiliseks. Taina valmistamiseks sega omavahel ülejäänud jahu, suhkur, munad, vanillisuhkur ja toasoe või.
Määri ahjuvorm võiga. Tõsta pool melonitükkide ja mustikate kogusest vormi põhja ning kalla peale tainas. Laota peale ülejäänud melonitükid ja mustikad ning kata purutainaga. Küpseta 180kraadises ahjus 45-50 minutit või seni, kuni kook on pealt kuldpruun. Enne lahtilõikamist lase koogil 10 minutit jahtuda.

* Retsepti idee siit.

Kommentaarid