kaartide küllus.

Iga aasta alguses, kui võtan kasutusele uue märkmiku, meeldib mulle eelnevalt üle vaadata eelmise aasta oma. Et mis asjad jäid tegemata ja kas miskit saaks ümber kirjutada käesolevasse perioodi. Üheks selliseks oli mitmeid kordi visiitkaartide valmistamine. No ma ei tea, mis mul viga oli, et ei suutnud neid trükki anda, kui olid isegi kujundatud! Õnneks sai see tegevus lõpuks vana numbri sees korda aetud, kuid seda kiiremini ilmutas end uus probleem - kuhu see patakas, mis parasjagu lauasahtlis end ei varja, kotis ära paigutada? 
Mis muud, kui valmis tuli teha kaardihoidja. Selline, kuhu mahuksid ära nii lõpmatud kliendikaardid kui visiitkaardid.

Vali välja meelepärased kangad. Kaartide mõõtude järgi joonista paberist mustandid: kaks, mis kataks lahtikäiva ümbrise suuruse ning kaks sisemiste taskute jaoks. Lõika suuremate järgi välja neli riidetükki.

Kleebi liimiga kangad ümber šabloonide. Suuremad tükid peaksid jääma ühelt poolt keskelt katmata, väiksematel tuleb riidetükk murda mõlemalt poolt katmiseks pooleks. Seejärel võid õmmelda kõik osad äärtest masinaga üle, et midagi kuskilt lahti ei hargneks. Edasi aseta kaks suuremat tükki katmata osad vastamisi ning otstesse taskuteks väiksemad tükid. Vahele pista ka pael, lõngajupp või midagi muud, mida soovid kasutada kinnituse aasana. Õmble kogu ümbris seejärel äärtest kokku.

Kõige lõpuks õmble külge ka nööp, kuhu ümber kinnituspael panna. Pista sisse visiitkaardid ning pane ümbris kotti, lauale, sahtlisse või kuhu iganes soovid!

Kommentaarid