seest soojaks.

Senine talv on olnud küllaltki pehme ning lubanud olla aeg-ajalt isegi sügiskingades või paljaste kõrvadega. Ometi on pärast reisi siseruumides viibida tavatult külm, kasvõi äsja soojustatud kontoris. Sellistel hetkedel ei olegi oluline endale riideid ümber kuhjata, vaid tahaks, et seespool oleks nii palju soojust, et see sulataks üles ka külmetavad näpuotsad või istumise alla kerra tõmmatud jalad. Toidulaual on neil puhkudel asendamatuks soe suussulav supp. Just säärast valmistasime ka Kairitiga üle mitme kuu köögis kohtudes.

Cheddar-juustu supp

100 g võid
2 väikest porrut, tükkideks lõigatud
1 porgand, kooritud ja tükkideks lõigatud
2 selleri vart, tükkideks lõigatud
60 ml jahu
1 l kanapuljongit
100 g toorjuustu
200 g cheddar-juustu
1 sl sinepit
1 sl Worcestershire kastet
soola ja pipart
1 hapukas õun, kooritud ja viiludeks lõigatud


Sulata keskmisel kuumusel 6 sl võid. Lisa porru, porgand ja seller ning hauta kuni need on pehmed. Raputa juurviljadele jahu ning sega kolm minutit. Jälgi, et jahu oleks segunenud ühtlaselt. Vala aeglaselt juurde kanapuljong ning lase segul keema tõusta. Seejärel vähenda kuumust ning jäta pott kaetult 40 minutiks tulele või seniks kuni segu on paksenenud. Püreesta supp ning tõsta pott tagasi tulele. Lisa toorjuust, cheddar-juust, sinep ja Worcestershire kaste ning sega kuni juustud on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga. Sulata ülejäänud 2 sl võid väikeses potis. Tõsta juurde õunaviilud ning hauta kuni need on muutunud veidi pruunikaks. Serveeri supp kaussides ning lisa peale küpsenud õunad.


Kommentaarid