suvehommik.

Üks ideaalne suvehommik algab mõnusast ärkamisest, milleks kindlasti pole naabri muruniiduki hääled või aia taga teetöid tegeva kopa mürin. Hästi on tõustud vara, hommikuse päikesega (mis ei paista silma) ning päeva ootavate mõtetega. See peab kindlasti toimuma oma kodus.

3.august 2006 olen kirjutanud ühte märkmikusse, et minu kodus peab olema katusega veranda, mis erinevalt ameerika filmidest avaneks maja taha. Verandal on kindlasti võrkkiik või siis vähemalt suur pehme tugitool, kus nautida nii päikeselisi hommikuid kui vihmaseid õhtuid.
Ega sellisest verandast ära ei ütleks küll, oluliseks on juba saanud ka muud detailid, mis seal olema peaksid - nii selge on mõte.

Missugune suvehommik algaks aga ilma verandal nauditava kohvi ning hommikusöögita? Tegin eile ühe variandi, mis sobiks ideaalselt nii minu kujuteldavasse kodusse kui ükskõik, kus veedetavasse suvehommikusse.


*kogused on arvestatud kahele
260 g kodujuustu
300 g kohupiima
4 tl vanillsuhkrut
50 ml piima

Mikserda omavahel kohupiim, vanillsuhkur, piim ja pool kodujuustust kuni on tekkinud ühtne kreemjas segu. Ülejäänud kodujuust lisa hiljem käsitsi segades, et mitte kõike tükke purustada.

50 g kaerahelbeid
25 g tükeldatud pähkleid
15 g fariinsuhkrut

Sega omavahel kaerahelbed, pähklitükid ja suhkur ning pane ahjupannil 200-kraadise grillrežiimi juures küpsema viieks minutiks. Vajadusel liiguta pannil segu, et see pruunistuks ühtlaselt.

marju, puuvilju

Sel ajal, kui helbed ahjus, mine korja aiast värskeid marju või tükelda soovitud puuvilju. Kui kõik valmis, pane valminud komponendid kokku ning asu sööma. Imelihtsalt valminud, aga imemaitsev hommikusöök on tagatud!



Sama 2006. aasta kirjutuse olen lõpetanud lausega: "Kas see, kui sa tead, mida sa tahad, ongi kokkuvõttes see, kes sa oled?"

Kommentaarid