köögis: avokaado-munamääre

Enne kui alustame suuremate ja väiksemate meisterdamistega, tasuks süüa kõht ikka täis. Seepärast panen siia kirja ühe oma viimase aja meelistoidu. Lemmikutega on aga ikka nii, et mingi hetk tahaks neid koguaeg süüa, ent siis tuleb piir ette ja lemmik jääb ootama aega, mil ta saaks olla taasavastatud leid. Nii on minu köögis praegusel ajal kasutusel avokaado.


Sõime seda kohati nii tihti, et võtsime ühes isegi vanaema juurde külla minnes. Ülejäägid jäid sinna, et vanaema saaks neid samuti armastama hakata. Mida aga ei tulnud, oli avokaadoarmastus. Kuidas see võimalik on? Veenmisest polnud kasu, mistõttu tuli pakkuda vanaemale midagi valmistehtut, mis kummutaks tema eelarvamused ning pööraks samuti avokaadousku. Mõeldud, tehtud - valmima pidi avokaado-munamääre.


4 küpset avokaadot
4 keedetud muna
veerand sidrunit
soola
pipart

Lõika avokaado tükkideks. Pigista käega peale sidrunist mahl. Püreesta avokaado miksriga. Haki munad pisikesteks tükkideks. (Mina kasutan selleks pisikest kapsarauda.) Sega munad ja avokaado omavahel ning lisa maitse järgi soola ja pipart. Määre maitseb parimalt omatehtud leivaviilakatega, mida näiteks võib eelnevalt ahjus röstida.
Antud kogusest saab umbes supikausitäie head-paremat. Valminud määre säilib õhukindlalt suletud anumis vähemalt kolm päeva.


Ahjaa - vanaemale maitses küll ja lubas järgmisel päevalgi teha seda hommikusöögiks!

Kommentaarid

  1. Mina panen - avokaado, tomat, kurk, paprika, sidrunimahl, sool, pipar :)

    VastaKustuta
  2. Ja kõik juurikad hakitud kujul? Tundub ahvatlev igatahes :)

    VastaKustuta
  3. Jah! Küüslauk on ka hea sees aga mina teen ilma.

    VastaKustuta

Postita kommentaar