nädalalõpp pildis.


Pühadel ja tähtpäevadel on alati kõige toredam olla perega. Eriti hea on aga minna koos maale ning nautida kõige ilusamat ilma, mis üldse võiks aprillikuus olla. Ja egas palju muud vaja olegi, sest kõik tuttavlik ongi see, mis aja mõnusaks ja kindlaks teeb. Kui tegevused on reeglina välja kujunenud, siis tasub uusi asju proovida nende raames. Nii sai sel aastal katsetatud erinevate taimedega munade värvimist. Suutsin unustada kogutud sibulakoored koju ning kuna veel värskeid kaselehti ka ei leidunud, tuli tuppa, aeda ja kaugemalegi luurele minna.


Korvi sattusid tähtlilled, sinililled, vereurmarohi, sammal, võõrasemad, lõngad. Põnevus püsis pikalt, sest peale sambla polnud ma teistega värvimise kohta lugenud. Samuti on tänapäeval lõngad värvitud nii, et nad ise enam värvi ei annaks. Aga munad said ilusad. Kohe nii kenad, et plaanin järgmisel aastal katsetamist kindlasti jätkata.


Hüpates teisele teemale, kuidas teha kohakaunistusi, kui laua ääres viibivad ainult omainimesed? Seni kuni ma vastust pole suutnud välja mõelda, toimin ilmselt veidi kummaliselt ning teen juba mitmeski kord tähtpäevadel nimesilte. Sest ilma oleks laud ju palju näotum!


Lauakaunistuste juures meeldib mulle kasutada erinevaid ülejääke, mis meisterdamisest või päevategemistest tekkinud. Jõuludel sai sääraselt tehtud salvrätihoidjad köögipaberi rullist (aga sellest räägin juba mõnel teisel korral). Laupäeva pidulaual olid munad asetatud sarnaselt värvimisest üle jäänud samblasse ning lõigatud munaresti.


Ja viimaks - mis munadepühad need oleks, kui ei oleks jäneseid!


Kommentaarid

  1. Meil jäid seekord munad värvimata. Sinu omi vaadates tekib kohe kadedus muidugi, aga eks püüame siis järgmisel aastal paremini. Laud näeb imekena välja, väga nutikas lahendus :)

    VastaKustuta
  2. Proovi jah, eriti soovitan sinililledega - minu uued lemmikud! Ja aitäh ka :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar