jõulud: lauakaunistused

Lubasin juba aprillis kirjutada veidi möödunud jõulude lauakaunistustest. Nüüd detsembris on seda ehk paslik teha. Millest siis pihta hakata? Minul algab kõik värvide valimisest. Olen siin juba kunagi kirjutanud sellest, et mul on probleeme rohelise ja punase kokku sobitamisega. Tean, et ei pea lähenema alati stereotüüpselt ja valima jõuludele nii iseloomulikke toone, kuid samas mulle meeldib endale aeg-ajalt totraid väljakutseid esitada. Nii sai tehtud ka eelmisel aastal.


Meid istub tavaliselt jõululaua taga 15 inimest. See teeb aga küllalt avara mängumaa, kus on võimalik kooslusi veidi trotsida. Seetõttu otsustasin anda kandva rolli hoopiski valgele ning panna punase ja rohelise üksteisega võimalikult vähe kokku puutuma.


Keskmises osas kasutasin punutud korvikesi, mille äärtesse põimisin punaseid kunstmarju (või kuidas iganes nende kohta öelda). Korvide sisse panin nii hoidistepurke kui pisikesi kausse, mille sees serveeritav toit. Mulle meeldib väga, kui laual on ka (maitse)taimi, seepärast sai pandud ühte korvi ka rosmariinipott.




Nugade-kahvlite ja salvrätikute hoidmiseks tegin väikese meisterdamise köögipaberi tühjadest rullidest. Lõikasin need sobiva laiusega tükkideks ning katsin läbipaistva siidise paberiga, mille sain karbist, kus selle sisse olid mässitud uued kingad (isver, ma vist hoian ikka tõesti kõik asjad alles!). Ümber rulli panin kaunistuseks astelpõõsa okstega kandipaela ning kõige tipuks rohelise paberpaelaga kinni seotud nööbi.



Nimesiltidega sai mindud väga lihtsat teed. Paberist väljalõigatud aluse külge sai kinnitatud klammerdajaga väike kuuseoks. Selline nägi välja siis meie eelmise aasta jõululaud. Nüüd ongi paras aeg hakata koguma mõtteid seekordsete sättimiste kohta.



Millised lauakaunistused on teil plaanis teha?

Kommentaarid

  1. arrrrmastan! ja jäätise tarvis minevad asjad on juba kapis ootamas! :)

    VastaKustuta
  2. väga meeldis. juba mõlgutan mõtteid, kas saaks teha mingi muu maitsega. kardemon ahvatleb...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen proovinud kardemoni ja apelsiniga ka, aga polnud nii hea. Pigem soovitan proovida kohviga ja Daimiga (mitte koos siis).

      Kustuta
    2. hmmmm. šokolaadi peale olen ka mõelnud. daim läks sisse nii sisu kui välimise šokolaadikattega?

      Kustuta
    3. Kõige täiega, eelnevalt haki väikesteks tükkideks ainult.

      Kustuta
  3. väga meeldis. juba mõlgutan mõtteid, kas saaks teha mingi muu maitsega. kardemon ahvatleb...

    VastaKustuta

Postita kommentaar