kodu: köök (1. osa)

Mul on nii hea meel, et kuuseehete postitus on pälvinud siin- ja sealpool ekraani rohkelt positiivset tagasisidet. Seepärast mõtlesin, et ei lase headel asjadel liiga kaua praadida ning tutvustan viimaks oma lemmikosa meie kodust - kööki.


Minu jaoks algab kodutunne köögist - õige nurga puudumist ei korva ka mitte kõige muu ideaalne ülesehitus, stiil ega seisukord. See ei tähenda tingimata, et me köögis kõige rohkem aega veedaksime. Lihtsalt see saadab paljusid tegevusi ning sealt algavad kõik ettevalmistused pihta. Lisaks on ka asukohalt köök meil peaaegu kodu keskel ja no ei saa mainimata jätta, et armastus käib ikka ju kõhu kaudu!


Kui me omale kodu leidsime pärast pikki otsinguid, olime rõõmsad, et selles oli olemas kööginurk. Ikkagi üks lisakulu vähem. Ja kes meist poleks kuulnud lugusid, palju uute köökide tegemine maksma võib minna. Sisse kolides aga sai pilt köögi mittefunktsionaalsusest selgeks ning hakkasime mõlgutama mõtteid, kuidas asja parendada. Kuna suuri muutusi teha ei olnud võimalik, siis kõrvaldasime mõned iluvead, nt peitsisime vineerist alumiste kappide uksed tumehalliks ning plaanisime värvida ära ka tagumise seina punased vuugid. Kuidagi läks asi aga nii, et mida aeg edasi, seda enam tundsime, et vajame täiesti uut kööki. Põhiajendiks oli see, et meil ei mahtunud lihtsalt asjad ära. Nõusid mahutasid ainult ülemistest kappidest äärmised ning all nurgakapis oli kehv karussellisüsteem, mis jättis enamuse ruumist kasutamata. Lisaks oli mul väike error gaasiahjuga. Mis siis ikka, panime aga asju järjest müüki ning meile üllatuslikult suutsime maha müüa ka näiteks alumised kapid, mis kuskil kuulutusena isegi üleval ei rippunud. Vanast köögist pääsesid uude vaid külmkapp ja segisti.


Nagu piltidelt näha, siis meie kööginurk on imepisike, mistõttu oli selge, et oma jõududega me selle ideaalset lahendust välja ei suuda mõelda. Õnneks mängivad elus rolli väikesed kokkusattumused ning nii saime appi Annika, kes pidi taluma meie rohket otsustusvõimetust ning kapriise. Kuidagi ometi suutsime rohketest variantidest kokku panna sellise lahenduse, mille puhul ma võin öelda, et ideaalsusest on puudu vaid suurem köök. Ja kui kellelgi on tarvis kunagi ehitada midagi, siis meie usaldus ja rahulolu kuuluvad Sealteckile.





Ülemiste kappide puhul oli kindel, et meie kõikide nõude mahutamiseks peavad nad kindlasti olema mõlemas seinas. Selleks, et nurgakapi puhul olemus liiga täistopituks ei läheks, sai tehtud kaks ust klaasist ning lisatud ühtede kappide alla riiul. Just see on olnud minu alatine unistus - kokaraamatud köögis!



Nii väikese köögi puhul nagu meil on, olin arvamusel, et kappidest välja peaksid jääma vaid üksikud asjad. Seetõttu sai köögi nurka tekitatud lisakapp ja sahtlid. Kappi saab varjule tõsta tehnikat, mis meie peres leiavad igapäevast kasutust. Lisaks tekkis kapi peale küllaltki lai tööpind, kuhu vajadusel söögitegemisel asju eest tõsta.
Tööpinna taguseks said valitud telliskivi tüüpi (subway tile) plaadid. Annika saatis alguses inspiratsiooniks pildi ühtedest helehallidest kividest, mis said mulle kinnisideeks. Salongidesse valima minnes selgus aga, et päris sellist ei olegi Eestis müügil ning ligilähedase eest oleks tulnud välja käia väga palju suurem summa. Seega valisime salveitooni. Kui plaatide tellimus oli esitatud, otsustasime viimasel hetkel aga ümber tumehalli kasuks. Ja mul on nii hea meel, et Ats mind selles suutis ära veenda. Enam ei kujutaks teisiti ettegi.


Siinkohal teen aga väikese pausi, et mitte postitust kilomeetripikkuseks venitada. Peagi olen tagasi piltidega köögi alumisest osast, selle sisudest ning köögivalgustusest.

Kommentaarid

  1. Väga lahe köök! Tundub tõesti, et funktsionaalsust, ja muidugi ka vaatamisilu, on uues köögis kordades rohkem. Muide, teie köök on veidi sarnane meie omaga siin Leverkusenis. See musta-valge ja vahepealsete toonide hullus on mind igatahes täiesti endasse haaranud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks enamus kööke näegi tänapäeval sarnased välja, ei erine meiegi millegagi :) Ma juba ootan pilte teie elamisest sealpool!

      Kustuta
  2. laik. hall on mingi müstiline värv, mis tegelikult on hoopis kirkam, kui sõna ise kõlada laseb. mul on ka hea meel, et ats Sind ümber veenis :D.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eksju! Isegi hallidel hiirtel on omad krutskid sees ;)

      Kustuta

Postita kommentaar