lapseootuse vihik.

Ärge nüüd lugege pealkirja valesti - ei, ma ei ole lapseootel :) Kuna Mirt saab peagi aastaseks, mõtlesin teiega jagada hoopis ühte vihikut, mille panin kokku teda oodates. Poode kammides leiab riiulitelt alati hulganisti armsaid märkmikke, mille vastu mul on teadupärast täielik nõrkus (plaanimajandus, nimekirjad - you name it!). Samas pole need kuigi praktilised või on liiga üldised või vastupidi, sellistesse detailidesse laskuvad, mis mind ei huvita. Seepärast ei jäänud ka aasta tagasi muud võimalust üle, kui ise üks sobiv kokku panna, et oleks hiljem, mida lapseootusajast meenutada.


Erinevaid beebiraamatuid sirvides otsustasin, et enda tehtu peab olema võimalusega lisada vahelehti ka hiljem juurde. Seepärast võtsin ümbriseks ühe peenemat sorti ja väiksemas mõõdus kiirköitja. Liimisin sellele väljapoole meelepärase kanga ning sisekülgedele õhema vildiriide. Mõlemad materjalid olid sobivad, et neile tavalise pulgaliimiga veel kleepida peale paberist ja kangast kujundeid, tähti ja muud vajalikku.



Kui rasedakaardile saavad kirja kõik visiidid, mõõdud ja muu selline vägagi lakooniliselt, siis lapseootuse vihikus tahtsin kajastada pigem emotsioone. Ma ei plaaninud kirjutada enda isudest või muudest iseärasustest vaid millest, mida ehk Mirdil endal kunagi oleks põnevam lugeda.
Millest me mõtlesime nende üheksa kuu jooksul? Mis tunne oli tunda esimest korda kõhus liigutusi? Mida me ultrahelides kogesime? Kuidas lapseootusest üldse teada saime? Millised me ootuse ajal välja nägime?



Iga lehekülje valmimine võttis küll päris palju aega, sest ma kasutasin erinevaid pabereid, pilte, paelu, pitse, nööpe, kleepse. Joonistasin, kirjutasin, kleepisin, õmblesin. Algul iga lehekülje eraldi ja siis veel kaks omavahel selgapidi kokku. Samas olen õnnelik, et selle pusserdamise ette võtsin, sest nii sai raseduse jäädvustamine meie nägu.



Panen siia kirja ka punktidena mõningaid mõtteid või teemasid, mis leidsid Mirdi ootuse vihikus kajastust:
  • Kuidas me rasedusest teada saime?
  • Ultrahelidest, piltide ja sünnitähtaegadega
  • Esimesed liigutused
  • Poiss või plika - keda me arvasime ootavat?
  • Nimeideedest ja ootusaegsetest hüüdnimedest
  • Kõhupildid
  • Emme kiri lapsele
  • Issi kiri lapsele
  • Valitud nimi ja selle tähendus
  • Sugupuu
  • Esimene pilt ja sünniandmed



Kuna tulemus sai meile meelepärane, hakkasin ka Mirdi kasvamise vihikut tegema. Loodetavasti saan jagada peagi ka sealseid ideid ja pilte!

Kommentaarid

  1. Kui ilus töö! Usun, et võis aega võtta, kuid see on igati ära tasunud :) Lapsel on seda tulevikus kindlasti huvitav uurida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Eks ma ka loodan, et see võiks talle põnevust pakkuda. Ise oleksin küll õnnelik, kui midagi enda ootamise kohta lugeda saaksin :)

      Kustuta
  2. Oh, kohe tuli minulgi jälle see scrapbookingu kihk peale. Ma olen ikka ühtelugu mõelnud, et võiks ja kui vahva oleks, aga tegudeni pole mõtted veel viinud. Sinu imeilus raamat pani need mõtted jälle liikuma. Äkki siis seekord...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Mul ka kõik kättevõtmise taga (Mirdi aastast on täielikult valmis ainult kaks esimest kuud). Aga samas on tore, kui vähemalt mingil kujul pilte ja muid tegevusi saab riiulist sirvimiseks võtta. Tihti ei juhtu just, et fotosid albumi tarvis laseks teha. Ja scrapbookinguks ma ka enda pusserdusi ei julge nimetada, need vist nõuavad rohkem reegleid ja võtteid ning spetsiaalseid töövahendeid. Aga kellel neid vaja, eks :)

      Kustuta

Postita kommentaar