tee ise: märkmik 2015

Ma tean küll, et mu siit eemal viibimine on taaskord pikale veninud. Ja ausalt, ma olen nii igatsenud kirjutamist ja jagamist. Mõtlesin algul võtta pühade ajaks väikese puhkuse, et siis uute juttude ja ideedega naasta. Ootamatult sai aga kahest nädalast kolm, sest väike meisterdamine, mis algul plaanis oli, venis aina suuremaks. Aga siin ma nüüd olen ning mõtlesin, et uue aasta puhul tahaks teile pakkuda midagi, millest on kasu ehk terveks aastaks.


Sellel aastal on varuks mitu olulist ja veidi vähemolulist päeva, näiteks Mirdi esimene ja minu natuke suurema numbriga sünnipäev. Lisaks on minu jaoks olulised kõikvõimalikud tähtpäevad (väikeste eranditega) ning siinsed lugejad peaksid olema kursis minu suure planeerimise ja nimekirjade tegemise armastusega. Seega oli kindlasti tarvis leida 2015.aastaks kõige selle jaoks sobiv kalender. Poes oli tõesti ilusaid asju, aga mitte midagi, mis loogiliselt aitaks mahutada mulle vajalikku. Eestikeelse osas ei tasunud üldse unistadagi. Üle jäi ainult võimalus teha endale otsast lõpuni sobilik märkmik. Ja kuna mu projekt päris suureks paisus, siis mõtlesingi, et ehk on siin veel huvilisi, kes üht või teist lehte endalegi sooviksid printida.


Märkmiku sisemuses on iga kuu kohta üks üldine kalender, mille kõrvale olen mina jätnud täiesti tühja lehe. Nii on hea ülevaade tervest perioodist, kuhu suuremaid asju ka kirja panna ning samas lisavõimalus kõrval asuvale märkmetelehele põhjalikumalt kritseldada. Iga kuu on isevärvi.


Lisaks kuudele on terve aasta jagatud nädalateks. Iga nädala kohta on mõeldud kaks lehekülge. Esimesel neist on tabel, kuhu tulpade järgi tegemisi märkida. Kuna meie peres käib menüü planeerimine nädalakaupa, siis ühe tulba sisu panin just säärase. Siis on hea näha, kas igal nädalal on ikka söödud näiteks kala, suppi või salatit. Teises tulbas sai koha siinse planeerimine, sest mul tõsimeeli on soov ikka kohusetundlikult selle kirjutamisega jätkata. Kolmandaks aga siis midagi üldisemat - kõik, mis vaja kindlal päeval ära teha.


Iga nädala teisel lehel on ülesannete loetelu. Minu tegevuste märksõnadeks on meisterdamine, pildistamine, kirjutamine ja korrastamine. Nendesse lahtritesse on mugav panna kirja kõik, mis vajab tegemist ning kõrval saab neid vajadusel päevade järgi veel lahterdada.
Kui seda ülesannete lehte printima hakata, siis tasuks tähele panna, et jaanuari, aprilli, juuli, oktoobri ja detsembri omasid tuleb vastavalt nädalate värvidele teha viis eksemplari. Teisi kuid läheb vaja igat ühte neli.


Kuna ma otsustasin oma märkmiku lehed kõik printida ühepoolsed, siis jäi iga nädala järel kaks tühja lehekülge. Need kuluvad aga kindlasti marjaks ära - vahel on vaja mõne nädala kohta rohkem kirjutada või niisama joonistada. Paljudele neist plaanin aga kleepida mõne toreda pildi ning panna kirja midagi inspireerivat. Ühtteist neist on mõttes ka Instagramis jälgijatega jagada.


Kust siis kogu asja leiab? Väga lihtne, tuleb vajutada SIIA ning endale sobivad asjad alla laadida. Ühes failis on kirjas ka lingiviited lehekülgedele, kust olen pilte kasutanud.
Kui teil tekib küsimusi millegi kohta või märkate viga, andke julgelt märku. Samuti võite saata mulle pilte oma valminud märkmikest.

Sellega asi veel ei piirdu, sest juba homme näitan milliseid plaanitegemisi saate veel endale lisaks printida! (Kõlab nagu Topshopi reklaam, ma tean!)

Kommentaarid

  1. Pool artiklit on kuhugi ära kadunud :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh vihje eest :) Sain õnneks õigel ajal jaole. Nüüd vist peaks olemas olema.

      Kustuta
    2. Just, nüüd on kõik ilusti olemas! Tegelikult tahtsin ju ikka seda kirjutada, et no ma ei tea, kust see viitsimine küll tuleb. Ehk et suur kummardus! Minu meelest on üks ägedama lahendusega ja ilusaima kujundusega kalender, mis iial nähtud :). Sa võiksin aasta lõpus järgmise aasta oma juba müüa, ma arvan.

      Kustuta
    3. Aitäh ja kniks vastu :) Ja mis mõtted! Eks ma mõlgutan neid veidi ja äkki tulebki teoks teha su idee.

      Kustuta
  2. Avastasin Sinu blogi eile ja panin endale kohe listi lugemiseks. Väga vahvaid asju teed! Vaatasin seda postitust ja kohe tekkis mõte, et huvitav, kas müüsid ka seda. :) Ma pole küll eriline märkmiku-inimene, aga midagi sellist ostaks küll.
    Võimalik, et loed ka ise Jaanika blogi, aga panen siiski lingi. http://inloveinljubljana.blogspot.com/2015/01/2015-ja-planeerimine.html Tema kirjutas seal ühest sloveenia naisest, kes ise märkmiku koostas ja seda Etsy-s müüs. http://stellakorosec.wix.com/verybeautifulsmart Kaalusin ka selle ostmist, aga jaanuar oli juba poole peal ja seekord siiski loobusin mõttest. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh heade sõnade eest! Jaanika blogi loen küll ja seda märkmikku vaatasin ka - tõesti ilus asi. Ma riputasin enda märkmiku kõigile vabalt allalaadimiseks, sest see oli alles mu esimene sedalaadi katsetus. Samuti on sellisel moel igal inimesel võimalik valida endale sobivad leheküljed, mida ta üldse tahaks kokku panna ja kasutada. Seega, kui Sul huvi on, siis saad printida selle postituse lõpus oleva lingi (https://drive.google.com/folderview?id=0B2SbMO__vu8rejRxaktLdXJEVkU&usp=sharing) kaudu alates veebruari kuupäevadest ja ainult need tähtpäevade planeerijad, mis Sind huvitavad. Eks anna teada, kas valisid midagi kokkupanemiseks välja :)

      Kustuta
  3. Väga ilus disain. Kuidas sa ta märkmikuks said? Lasid kuskil köita? Kus? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Lasin köita, jah. Seda teenust peaks enamus trükikodasid vist pakkuma. Mina lasin teha Print Grupis (http://www.printgrupp.ee/). Oluline on lihtsalt jälgida, et kui märkmik saab liiga paks, peab ka spiraal olema suurem - vastasel korral on lehti halb keerata ning need võivad hakata ka köitest lahti tulema.

      Kustuta

Postita kommentaar