soolaleivast, üksikute piltidega.

Oleme elanud küll oma kodus juba pool aastat, kuid otsustasime teha soolaleivapeo alles nüüd. Enne polnud korralikku kööki hea ja parema valmistamiseks-pakkumiseks ning siis tulid muud sünnipäevad ja pühad üksteise järel riburadapidi. Kuna mina pole mitte kunagi oma elus ühtegi soolaleivapidu korraldanud ja tuleb välja, et ka vist mitte kunagi ühelgi käinud (võib juhtuda, et mu mälu veab mind alt), siis tegin eelnevalt väikese guugeldamise, et mis säärasel puhul kombeks. Ega ma muidugi vastuseid väga saanud, sest peamiselt käis jutt kinkide ümber.


Mida siis ikkagi teha ja pakkuda? Igasugune ringkäik meie kodus tubade tutvustamiseks näis suhteliselt mõttetu, sest esiteks saab peaaegu kogu korterist aimu juba uksest sisse astudes ning teiseks oli tegemist külalistega, kes siin juba kordi varemgi käinud. Ma küll pakkusin välja, et vajadusel võin rääkida, mis igas toas veel puudu ja tegemata on, kuid see ei läinud mitte kaubaks. Ilmselt olid kõik oimetud pärast istumist ja sööma asumist midagi ette võtma.


Sööke me aga tõepoolest ka pakkusime. Kuna laua taha mahub meil maksimaalselt neli inimest, pluss lapsed, siis otsustasime, et pearõhk on erinevatel suupistetel. Soojast toidust tegime meie pere paari lemmikut. Tundus kuidagi loogiline mõte. Et laud aga niivõrd nukker välja ei paistaks, kirjutasin juurde paar silti (ikka hea teada enne põskepistmist, millega tegu).


Muudest tegevustest leidsin soovitusi näiteks viktoriiniks. No mis sa ikka küsid parimatelt sõpradelt ja sugulastelt, mitmes kohas keegi varem elanud on või mis värvi on vannitoaseinad, mis silmapilgu kaugusel. Seega jäi ka see ära. Käiku läks aga sõnadeotsimise mäng, mis meil ka jõulude ajal populaarsust kogus. Tähtede hulka olid ära peidetud erinevad koduteemalised sõnad.


Tegelikult oleksin ma tahtnud nii mõndagi veel ette valmistada kaheks koosviibimiseks, kuid, nagu ikka, jäi minulikult ajast puudu. Nii jäi ainult mõtteks pildinurk, kus külalised oleks saanud ennast remonditeemaliste aksessuaaridega pildistada või majakujuline paber seinal, kuhu ettepanekuid ja mõtteid meie elamise parendamiseks kirjutada. Samas ehk ei olegi vaja nii palju asju teha, kui koos on niisamagi lõbus ning iga korraliku õhtu meie kodus lõpetab ikka mõni laua- või kaardimäng.


Samas on mõnest asjast ka kahju. Kirjutasin seinale jõulutuledega sõna "soolaleib". Juhtus aga nii, et üheltki pildilt pole see väljaloetav ning kokkuvõttes kukkus teipidega seina külge kinnitatuna see poole õhtu pealt jupphaaval alla. Kui kellelgi on hea nipp, kuidas selliseid asju paremini teha, siis ootan teavet hea meelega!
Kahju on ka sellest, et palju hetki ja ettevalmistusi ei saanud jäädvustatud. Õnneks jäi aga pildile kõige väsimatum soolaleivaline.


Kokkuvõttes võin öelda, et ega mul pole endiselt aimu, milline on üks tüüpiline soolaleib. Samas pole mul ka palju mõtteid, mida sellistel puhkudel teha. Väheseid ideid tegevusteks ning rohkeid menüümõtteid aga aitab vajadusel planeerida see allolev leht, mille saab alla laadida SIIT.


Kommentaarid