emadepäev: sõnariba seinale

Üldiselt meil kodus tühja valget seinapinda tänu kalletele naljalt ei leia. Üks neist vähestest (või peaaegu ainus) kitsastest ribadest asub Mirdi toa ja vannitoa vahel. Kui me siia kolisime, siis mõtlesin, et ei taha seda mitte millegagi üle koormata. Siis tulid aga jõulud ja nii see väike paljas seinaosa hakkas järjest tähtpäevade lähenedes täituma erinevate kaunistuste, mängude ja tabelitega. Nii märkamatult on see saanud loomulikuks tegevuseks ja seetõttu mõtlesin kõleduse vältimiseks ja kevadiste toonide koju toomiseks midagi meisterdada ka läheneva emadepäeva ootuses.



Ma tean küll, et tegu on niivõrd lihtsa asjaga ja ilmselgelt ei vaja see pikka seletamist. Siiski mõtlesin panna kokku ühe väikese õpetuse, sest ehk on vähemalt avastamist, kuidas ma sõnariba juures juukseklambreid kasutasin. Kus juures mu enda ahhaa-elamus peitus näiteks näpuvärvide ja akrüülide kokkusegamise võimalikkuses.


Vaja läheb: paberit või vilti, liimi, kääre, munakarpi, värve (mina kasutasin näpuvärve ja akrüüle), nööpe, niiti, nõela, juukseklambreid, lõnga või nööri.


Tähtede tegemiseks lõika alustuseks välja paraja suurusega ringid - iga tähe jaoks üks. (Mina plaanisin kasutada musta ja valget paberit, millest esimene meil kodus aga otsa oli lõppenud. Seega tuli appi vana hea viltkangas.)


Peale panemiseks lõika heledamast materjalist tähed ning liimi need alustele. (Ilusama tulemuse saaks kindlasti õmmeldes, kuid minu puhul sai laiskus võitu.) Vali ülesriputamiseks sobilik lõng või nöör ning kinnita kõik ringid paari pistega selle külge. Lillede tegemiseks lõika munakarbist välja need süvistatud kohad, kuhu munad sisse käivad. Servad tasanda küllaltki madalaks - nii tuleb hiljem lillede värv paremini esile.


Värvi lillepõhjad nii seest kui väljast ning lase neil seejärel kuivada. Edasi lõika vildist (võib kasutada ka muid materjale) välja lehed.


Kui lilletoorikud kuivad, kinnita neile südamikuks nööp. Õmble lehed ja lilled paari pistega vildist alusele ning õied ka õrnalt omavahel kokku. Seejärel lõika aluseks oleva vildi servad nii, et see välja ei paistaks. Kinnitamiseks kasuta juukseklambreid, torgates need õmbluste vahelt aluskanga ja hiljem nööri külge. Edasi jääb vaid sõnariba seinale asetada ning valmis see ongi!


Muidugi oleks tore, kui laps emale ikka midagi meisterdaks, aga kuna Mirt on hetkel osav vaid segaduse tekitamises, siis lõbustan end ise midagi oma teiseks emadepäevaks tehes. Eks ühel heal päeval mõtleb ta ise midagi ägedat välja!


Kas te kaunistate emadepäeva puhul enda või ema kodu kuidagi eriliselt?

Kommentaarid

  1. Tore, et viitsid niimoodi mässata. Ma mötlen iga püha eel, ajal ja järel, et järgmine aasta võtan end kokku! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ma üritan, kuigi selle aja ja hetke leidmisega on omajagu tegemist. Aga mõtlemine on hea, nii saab palju ideid vähemalt koguda :)

      Kustuta

Postita kommentaar