pausilt tagasi.

Ma ei tea, miks see nii on, aga iga kord maalt naastes on mul kalduvus tekitada siia pikk vaikus. Ilmselt tahaks lõputult pikendada mõnusat värskes õhus puhkamist. Kuigi siia ekraani taha satun ma sedapuhku harvem, siis pusserdamine käib igatahes puhkuse juurde.


Siinse ajaveebi nimi sai paika aastaid enne, kui ma hakkasin vihikuid meisterdama. Kuidagi hästi sobitusid nad sellega ning leidsid tee ka paljude kasutusse. Märkamatult olen neid teinud aja jooksul peaaegu 300 tükki, mis tundub endalegi uskumatu. Siis aga kadus huvi nende vastu kuidagi mõlemapoolselt - kui neid vähem osteti, siis tahtsin neid ka vähem teha.


Äkitselt aga tuli mulle üle pika aja siinse pausi ajal kümnekonna vihiku tellimus ja sain aru, et selline teostusviis sobibki mulle kõige enam. Nii on teada enne meisterdamist, mis on kingisaaja lemmikvärvid, millega ta elus tegeleb, millest ta kõneleb kirega. Nagu siis, kui Liis tellis kaaned oma töökaaslasele. Sellistel puhkudel tekib ärevus, kas ma taban ikka selle inimese loomuse ja maitse, kuigi kinkija on teda elavalt kirjeldanud...


Vihikute, kaartide, kaante ja muu sellise tegemisel olen ma aga alatihti põrganud kokku küsimusega, milline on mehelik kingitus. Paratamatult on mul kogudes rohkem tütarlapselikke pitse, õrnasid kangatoone ning pigem naiste maitsele sobivaid pilte (mees ju mehe pildiga vihikut ei ostaks, naine naise omaga küll). Mida siis kasutada, kui ainult nahk tundub juba igavaks muutuvat?

Sellega ma vaevangi siin pausi ajal oma pead ja kui kellelgi on mõni hea nipp või mõte varrukas, siis jagage julgesti!

Kommentaarid

  1. Eriti tüütu. Kirjutasin kommentaari ja siis suutsin selle ära kustutada. :(
    Aga nt piltidel- kivid, kännud, puit, tööriistad, kallis välgumihkel, kaabu, stiilne sulepea, prillid, jalutuskepp, kingad, vihmavari, lips.
    Midagi kirjutasin vist enne veel. Aga nüüd ei meenu enam.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See kommentaaride kustumine ajab närvi, jah. Ma katsun iga kord kopeerida enne mõnda nupuvajutust teksti, et see siis vajadusel korratud saaks.
      Pildiideede loetelu on väga hea, aitäh! Ilmselt kasutan neist mõndagi tulevikus. Sellistest universaalsetest asjadest on siiski mehed valinud veel maakaarte ning vanad mehed nostalgiahoos ka vanu klassiruumi pilte. Aga peab sellega ikka veidi põhjalikumalt edasi tegelema :)

      Kustuta
  2. Mulle tundub, et meeste puhul võiks kasutada lihtsalt kargemat värvipaletti ja ehk rohkem pigem mustreid kui konkreetseid pilte. Minu mees nt eelistab tumesinist värvi. Tal võiks kõik asjad erinevas toonis sinised olla. Aga tõepoolest, meestele on hoopis raskem midagi välja mõelda, kui naistele. Immselt valiksin isegi just naha ja püüaks sellega mängida. Ja sinna juurde ehk geomeetrilised mustrid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Geomeetriliste mustritega kangaste mõte meeldib mulle kangesti! Kahjuks on neid taaskasutusest vähe leida - ehk noolivad kõik sama? :)

      Kustuta
  3. Kotiriie, puhas linane. Minu mehel kindlasti nt jalgrattateema, ka retro stiilis. Vuntse saaks igale poole toppida, see ju suur miod :) Kasvõi teha ise tempel ja samale kotiriidele... Kangastega mängides nt paigata mõni koht? Annab jälle meestele omasema robustse stiili. Jalutuskepp viis mõtted vana inglise stiili juurde - tweed ja ruudulised kangad... Metallist graveeringuplaat ja ilukaunistus? Ma nüüd loodan, et kommentaar ei kustu kui nuppu vajutan, sest telefoniga tüütu kopeerida :p

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh mõnusate mõtete eest! See kangatrükkimine tundub täitsa kasutatav idee! Seni olen läinud kergemat vastupanu ja teinud olemasolevatest, aga peab ikka tublimaks hakkama :)

      Kustuta

Postita kommentaar