köögis: heeringa-leivavorm

Suviseid toidupostitusi silmates võib jääda mulje, et ma valmistan pidevalt midagi leivast. Või siis vähemalt vormis. Tegelikult see päris nii ikka pole. Suvel peaks olema enamasti ikka piisavalt soe (ja praegu see nii ka on), et toituda veidi kergemalt. Nii jääb tihti ka mõni asi pikemalt seisma ning siis on hea, kui on varrukast võtta retsept, mille jaoks näiteks mõni päts leibagi ära kasutada.


Mõnda pätsi muidugi selle heeringase vormi valmistamiseks vaja pole, piisab natuke vähem kui ühest. Aga üks kerge, mugav ja suvine roog on see sellegi poolest. Pealegi hõikasin ma selle oma sõbranna Kati käest saadud retsepti jagamislubaduse välja juba aastaid tagasi, mistõttu oleks ainuõige see viimaks ka täita.


600 g heeringat
kolmveerand pätsi leiba
400 g hapukoort
kolm suurt peotäit rohelist sibulat


Murenda leib käte vahel väikesteks tükkideks. (Eriti hea on kasutada selleks veidi kuivanud leiba.) Lõika ka heeringas väikesteks tükkideks ning haki sibul.


Pane kõik tükid ühte kaussi, vala peale hapukoor ning sega läbi. Tõsta saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi ning pane külmkappi tahenema vähemalt paariks tunniks. (Mida kauem on see külmas seisnud, seda lihtsam on vormi hiljem serveerida ning tükkideks lõigata.)


Heeringa-leivavorm pole teab-mis-asi väljanägemisega, kuid seda on näiteks ülimalt mõnus transportida ning võib osutuda hitiks nii suvistel piknikel kui ülejäänud hooajal töökaaslastele kaetud sünnipäevalaual. Eriti hästi ja uudishimulikult võiksid sellesse suhtuda ka need, kes seni pole endas heeringasoolikat arvanud olevat. Mina leidsin selle igatahes tänu sellele retseptile üles!

Kommentaarid

  1. Nom! Järgmisel külalistelaual pakun seda!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hea mõte :) Alati saab ju elegantselt kaunistada. Eks jaga pärast muljeid ka!

      Kustuta
  2. Väga maitsev paistab see küll olevat.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, seda see on, hoolimata väheesinduslikust välimusest! :)

      Kustuta

Postita kommentaar