isadepäev: lause seinale

Kellele ei meeldiks riputada toredaid mõtteid seinale, eksju!? Kindlasti on aja jooksul jäänud kõrvu palju sellist oma isa poolt öeldut, mis meenub une pealtki. Midagi, mis ilmselt kordub perest peresse: "Kas sa arvad, et raha kasvab puu otsas?", "Nii kaua, kui sa kodus oled, kuulad sa meie sõna!", "Sest mina ütlen nii!" ja nii edasi. Täiskasvanuna teevad sellised asjad palju nalja ning vähemalt meie peres on lõbus koos neid meenutada. Miks mitte üllatada oma isa mõne sellise mõttega või kellegi teise poolt öelduga isadepäeva hommikul!



Selle asemel, et öeldu ära raamida, pakun lahenduse, kuidas jätta mulje justkui oleks seinale otse kirjutatud. Mina katsin sääraselt kahe ukse vahelise ala, kuid tore oleks kirjutada mõni lause ka terve toa ulatuses lae alla või kuskile, mida isa tõesti hommikul ärgates esimesena näeb.


Vaja läheb: veidi paksemat paberit, harilikku pliiatsit, värvi (nt akrüüli või guašše), pintslit, kääre, nätsu

Soovitan kasutada paksema koostisega värve, mis jätavad paberile reljeefsemate tähtede mulje.


Võta sellist tooni paber, mis ühtib seinavärviga. Joonista pliiatsiga paberile ette sõnade kontuurid ning kata seejärel värviga. Mida laiemad ja suuremad tähed teed, seda lihtsam on neid hiljem välja lõigata. Lase lehel kuivada ning lõika seejärel sõnad ääri mööda välja. Ära lõika ära äärtes olevat hõredamat värvi, vaid nihuta lõikekoht paar millimeetrit värvitud alast väljapoole. Lõika välja ka suuremad tähtede sees olevad tühjad pinnad. Kinnita sõnad nätsu abil seinale.


Kuigi tähtede välja lõikamine võib võtta mõnevõrra aega, on tulemus seda väärt. Isegi seistes vaid mõned sammud seinast eemal, on tulemus selline nagu oleks värv kantud otse seinale. Minu valik langes Mark Twaini öeldu kohta, mis arvatavasti võtab muigama ka minu issi. Mõnusaid ettevalmistusi saabuvaks pühapäevaks!


Kommentaarid

  1. Ma vaatasin alguses, et oled valgele lõuendile maalinud need sõnad, aga leidsid hoopis nii nutika lahenduse, et mina küll lihtsalt peale vaadates aru ei saanud. Väga lahe mõte ja hea kingiidee isadepäevaks ka :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Hanna! Ja toas vaadates tundub nagu oleks otse seinale kirjutatud. Peaasi, et mõnda isa väga ei ehmata, et kodus seinad rikutud :)

      Kustuta
  2. Paratamatult märkasin kohe väikest matemaatilist viga. Või siis noh... lost in translation. :D
    Idee on äge ja teostus ka :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Terav pilk, pole muud öelda! :D Tegelikult panin seda ise ka tähele, aga püüdsin enda jaoks selgitada, et ju siis oli mõeldud ühe aasta täiesti algust ja viimase täiesti lõppu. Aga päris põhjus peitub tõepoolest poolikus tõlkes, milleni alles hiljem jõudsin. Õnneks on võimalik see üks sõna kerge vaevaga juurde lisada ;)

      Kustuta

Postita kommentaar