Täitsa Köömes ja kingiloos.

Peas keerleb mustmiljon mõtet, mida jõuluootuses tahaks meisterda ja küpsetada ja kuhu minna ja keda näha. Selle asemel otsustasin seda kiiret sagimist aga iseenda jaoks veel keerulisemaks muuta ning teha lõpuks teoks selle, mille jaoks teie käest juba augustis abi palusin. Just, just - järgmise aasta kalendermärkmik on viimaks valmis saanud ning ma kibelen jagama teiega, millise ilme on minu eksemplar paari päeva järel saanud!

(Pildid on illustreerivad ning annavad edasi muljet, kuidas on võimalik näiteks ajakirjade väljalõikeid tsitaadi kõrval olevale tühjale lehele kleepida! Müüdavas märkmikus pilte ei ole.)


Aasta jagu esimese sellelaadse kasutamist on mulle õpetanud palju ning muudatusi eelmisega on ikka üksjagu. Kui ülesehituselt on uus märkmik küllaltki sarnane olemasolevale, siis üks suuremaid ümberhäälestusi on toimunud visuaalse pildi ja vabamate käte andmise osas. Ma näen, et see märkmik on heaks kaaslaseks inimesele, kes armastab üht koma teist meisterdada, võib lõputult kujutleda oma unistuste kodu või puhkust ning otseloomulikult jumaldab nimekirju ja süsteemsust. Seetõttu on 2016. aasta kalender seest mustvalge ja erinevate kujunditega, mida ajaviiteks värvida või üle kleepida.


Lisaks olen loonud lehekülgi, kus saab rohkem panna kirja oma unistusi ja soove, inspireerivaid mõtteid, kritseldada niisama või kleepida mõni kõnetav pilt. Märkmiku nädalatabelite ja -ülesannete lehed on pealkirjastamata - nii saab igaüks üles tähendada just talle olulist ning seda jaotust vajadusel ka aeg-ajalt muuta. Ühtlast värvigammat aga ilmestavad siiski 12 värvilist lehekülge, mis juhatavad iga uue kuu sisse mõne südantsoojendava või innustava mõtteteraga.


Märkmikul on kahed kaaned: sisemised köidetud spiraali külge ning välimised õmblen spetsiaalselt ostja värvieelistuste põhjal. Oluline on siin aga see, et kangana kasutan vaid vanu laudlinu, kardinaid, padjapüüre jne. Seega on näiteks piltidel olevaid näidiseid vaid piiratud kogus ning igaühel võimalik saada peaaegu unikaalne eksemplar. Välimised kaaned saab kokku tõmmata kummiga, mistõttu ei tohiks pudeneda sealt välja ka miski, mis leidnud koha märkmikutaskus.


Tasku on heaks kohaks, kus hoida ka vahelehti, just neid, mida oled spetsiaalselt endale välja valinud. Kõik tähtpäevade plaanid on värvilised ning ühepoolsed. Nii on nende vabale küljele mõnus visandada kujunduste joonistusi või pakutavate toitude koostisosi. Minu kogemus on näidanud, et just neist lehtedest on mul abi kõige rohkem, et planeerida paremini oma aega ning koondada mõtteid ühte kohta juba aastaringselt. Kui mõtted paigas, siis edasine on juba köömes!


Aga seda kõike poleks ilmselt olemas, kui ei oleks olnud nii palju teid, toredaid, kes te võtsite vaevaks mulle oma vastused kirja panna! Ma olen siiralt tänulik, et te siin lugemas ja kommenteerimas käite ning olete valmis ulatama abikäe. Aitäh, aitäh, aitäh!

Minu suureks õnneks olen leidnud ka trükikoja, kuhu on alati lust minna. Kus minuga mõeldakse kaasa ning aidatakse leida lahendusi, mis esmapilgul näivad võimatud. Ja teate mis - me mõtlesime üheskoos Print Grupiga teie vahel loosida välja kingituse: ühe märkmiku ja ühe vahelehtede komplekti! Selleks pole vaja muud, kui:
  • hakata Print Grupi FB sõbraks SIIN;
  • ja Kööme FB sõbraks SIIN;
  • ning kirjutada kommentaaridesse, milliste plaanide tegemist te kõige rohkem ootate!
Ärge unustage lisada ka enda meiliaadressi. Võitjad loosime välja 7.detsembril, seega tegutseda on võimalik 6.detsembri hilisõhtuni. Kusjuures sama kaua kehtib ka märkmikule avamisnädala soodushind. Mis see on ja mida Köömes kalendermärkmik veel sisaldab, mine piilu meie Facebooki lehelt!


Kommentaarid

  1. mina ootan just igapäevaste plaanide tegemisi kõige rohkem. uue aasta alguses lisandub meie perre veel üks laps ja eks toimetusi/tegemisi/sündmusi ning planeerimist saab rohkem olema. üks vahva kalender kuluks mul ära küll:)

    svearoosilill@hotmail.com

    VastaKustuta
  2. Aitäh selle kauni ja inspireeriva blogi eest, Laura! Kalendermärkmikud on ilusad ja tunduvad ka väga praktilised! Kuna keskkonnahoid ja taaskasutus lähevad mulle korda, meeldib eriti see, et märkmikute kuued annavad uue elu vanadele kangastele:)
    Ise ootan uuelt aastalt kõige rohkem oma elu esimese soojamaareisi plaanimist ja võib-olla ka magistritöö kirjutama hakkamist - see viimane vajab kohe eriti palju ettemõtlemist ja innustavaid hüüdlauseid:D- nii et märkmik kuluks abimehena marjaks ära küll!

    VastaKustuta
  3. SUPER kalendermärkmik on välja tulnud, kohe kui seda nägin hakkas süda kiiremini põksuma. Juba pikalt mõtlen, kuidas oma elevust väljendada, aga pea on justkui tühi. Olen sõnatu. Super töö! Kõige enam ootan kodusisustuse plaanide tegemist, sai see kuu oma esimene kodu soetatud. Sajad mõttelennud oleks tore just nende kaante vahele koondada. :) (ühtlasi tekkis ka suur tahtmine juba neid mustreid värvida).

    Tore kui leidub nii andekaid inimesi :)

    sanglariina@gmail.com

    VastaKustuta
  4. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  5. Esmalt tahan öelda, et nii inspireeriv blogi. Tahaks ise ka rohkem selliseid oma käega nikerdatud asju aga kahe väikse lapse körvalt on seda raske teha.
    Kindlasti kuluks selline märkmik ära, kuhu saaks laste ja peresündmused üles kirjutada.
    Elen.valge@gmail.com

    VastaKustuta
  6. Tegelikult tahaksin selle ilusa märkmiku kinkida oma kallile sõbrannale, et ta saaks kõik ona asjatoimetused ja unistused kirja panna. Ideaalne jõulukink!

    kaidikontaveit@gmail.com

    VastaKustuta
  7. Plaanide tegemise juures ootan ma eelkõige just seda plaanide tegemise aega - lapsed magama, tass kohvi ja aeg iseendale. Et uus aasta võiks kaasa tuua uued tööalased eneseületused, siis just neid plaane ootangi enam.

    VastaKustuta
  8. Mina jälgin ka pidevalt sinu tegemisi ja pean tunnistama, et nii mõndagi on ise ka katsetatud just Sinu blogi ainetel. Plaane peangi vast kõige rohkem käsitöö vallas, ikka mõtlen mida teha, lehitsen internetti ja ajakirju ning jätan ideid meelde. Loomulikult kui ideed vaja on, siis ei ole meeles midagi :) Seega üks märkmik mälu jaoks kuluks ära küll.

    aililuik6@gmail.com

    VastaKustuta
  9. Kavatseme uuel aastal osta endale päris oma kodu ja mul on juba nii palju ideid sisekujunduse ning värvide osas, kuid kõik ideed ei suuda meeles püsida. Lisaks on kõrgkoolis kogu aeg erinevad arvestused ning tänu sellele märkmikule oleks palju lihtsam oma aega planeerida.

    PS! See märkmik näeb nii hea välja! Oeh..

    jaanikavutt95@gmail.com

    VastaKustuta
  10. Minu uusaastalubadus on sõpradele sünnipäevadeks päris postiga kirju saata ehk siis esiteks tähendaks see seda, et mul oleks nende sünnipäevad meeles ja silma all, selleks oleks vaja märkmikku.tavalised näotud kalendermärkmikud mulle ei meeldi, seega kuluks ära just üks selline vahva iseloomuga märkmik.
    Loodan, et suudan oma plaani ka teostada ja søbrad saavad

    VastaKustuta
  11. Oi oi oi oi oi kuidas see aasta tuleb alles kiire. Enim ootan erinevate meisterdamiste plaanide tegemist, mis on sellest aastast välja jäänud, kindlasti mõne reisi planeerimist (iga suvi vaja veidi kodumaad emmata) ja oma kodu ehitamise/sisustamise plaane.

    petra.tanav@gmail.com

    VastaKustuta
  12. Esialgsed plaanid on seotud jõuludega, kuidas kaunistada ja mida teha, milliseid traditsioone luua koos lastega. Uuel aastal hakkavad aga sünnipäevad ja sellega seoses on suured plaanid, kaunistused, lastesõbralikud ja tervislikud toidud jne.

    VastaKustuta
  13. Nii tore nii tore! Juba sellest ajast saati, kui sai küsimustikule vastatud ootan pikisilmi selle kalendri ilmumist. Ja kui ta lõpuks siin on, siis ei hakanud üldse palju mõtlema või kingiloosile lootma, vaid andsin kohe tellimuse sisse. Nüüd ei jää muud üle, kui oodata kannatamatult, millal ma Eestisse jõuan ja oma märkmiku kätte saan.

    Palju edu sulle!

    VastaKustuta
  14. Vau, milline leid, ma armastan hästi koostatud kalendermärkmikke ja eriti veel neid, mis on eesti keeles ja nii maitsekalt kujundatud! Kui loosiõnne ei ole, siis võtan kindlasti tellimise plaani. ;)
    Planeerida tahaks palju, alates koduremondist kuni koduse trennikavani, lastega tegemistest rääkimata.
    Kadi
    hirundo@hot.ee

    VastaKustuta
  15. Mina märgin igasugu asju telefoni - ideid, mis kodu veel hubasemaks muudaks, tähtpäevad ja üritused. Seda postitust lugedes tuli kange tahtmine kõik see telefoni kuhjatud info hoopis sellesse vahvasse ja ilusasse märkmiku kirjutada. Kuna hakkasin trennis käima, saaksin sinna ka trenni kohta märkmeid lisada.

    VastaKustuta
  16. Nii lahe idee ja nii kaunis! Mina ootan kutsikavõtu planeerimist!

    91karolin@gmail.com
    Karolin S

    VastaKustuta
  17. Kõige rohkem ootan ikka suveplaanide tegemist. Suvi lihtsalt on suvi!
    PS: Märkmik tundub väga-väga äge! :)

    VastaKustuta
  18. Ma ootan ikka eelkõige plaanide teokstegemist, aga näiteks maja renoveerimise plaane pidades on tunne nagu oleks uuele ilusale kodule sammukese lähemal

    VastaKustuta
  19. Kõige rohkem ootan, et saaksime oma koju täielikult sisse kolitud. Ja siis ootan, et saaksin jõuluteema koju üles seada :D. Ja kaminaõhtud pidada.

    VastaKustuta
  20. Nii toredaid kalendermärkmikke olen juba ammu oodanud! Mis minu plaanidesse puudub, siis uuel aastal ootab meid ees üks elu suuremaid väljakutseid: vaja on suuremat kodu kasvava pere jaoks! Ja see on rohkem kui lihtsalt väikese plaani tegemine. Pidevalt on pea juba praegu täis ideid ja mõtteid! Kõigile toredate plaanide pidamist ja kaunist jõuluaega! :)

    VastaKustuta
  21. kujutle seda smailit, millel silmade asemel on südamed. nii äge!!! lihtsalt niiniinii äge!
    ma olen teatavasti absoluutselt süsteemitu. või siis vähemalt järjepidetu selle hoidmisel. aga esimest korda hakkas see kõnetama see kodu-osa. kuna mul pole veel oma kodu, siis see on nii äge osa unistamiseks. ja otsuste langetamiseks - siis hakkavadki ju asjad liikuma :).
    kirjeldamatult suur rõõm ja saadan palju armastust selle ettevõtmise edenemiseks!
    mmuahh!

    VastaKustuta
  22. Kuidas inimestel on ikka ideesid ja annet :) see märkmik tundub justkui minusugusele loodud, planeerimine, fantaseerimine, unistamine- seda võib teha pere osas, laste, kodu, karjääri, töö, sõprade jne osas...kõik on ju vaja kuhugi kirja panna.

    VastaKustuta
  23. Mina ootan eelkõige igapäevaste plaanide tegemist. Õhtul kirjutan valmis, mida kõike võiks järgmisel päeval ära teha. Ja muidugi pikem plaan tuleks käsitööle. Sinna saaks joonistada neid asju, mida õmmelda ja kleepida riidetükke ja pitsi. Vot sellised plaanid.

    VastaKustuta
  24. See on nii lahe! Päriselt! :)
    Ma pole kunagi olnud eriline kalendri-inimene. St see on mul ikka aeg-ajalt olemas olnud, aga tegelikkuses on see kasutust leidnud uue hooga ainult aasta alguses ja siis on edasi läinud nagu ikka... :) Ma olen suhteliselt hea mäluga ja mul püsisid asjad lihtsalt väga hästi meeles. Nii enda, kui ka teiste omad. :D Polnud vajadust neid üles kirjutada ja ma ei saanud kunagi aru, et kuidas inimesed asju/kohtumisi unustavad. See unustamise-sündroom tabas mind siis, kui lapsed sündisid ja alles nüüd ma tunnen, et oleks ikka vaja ühte korralikku märkmikku, kuhu enda tegemised ja laste tärminid kirja panna. No ja ehk saan ma siis sinna ka mõned oma püksiideed visualiseerida nii, et ma neid ei unusta. Ehk õnnestub ka sellest lipikumajandusest loobuda, sest need kipuvad mul ikka lõpuks ära kaduma. :D No ja kui see kalender veel ilus ka on, siis ju lausa lust! :)
    PS! Kas ma tohin siit ühe foto näpata? Ikka õilsal eesmärgil. ;)

    VastaKustuta
  25. Meie puhul on kalender ja ühine planeerimine nagu hapnik - muidu ei tee lasteaia-algkooli-ülikooli-töö-abikaasatöö-pere-logistikat kuidagi ära. Ja mulle meeldib vanu märkmikke lapata, sest kohati on sinna üle plaanide täiesti spontaanseid roboteid ja autosid joonistatud. Kokkulepe on ka, et proovigu mu märkmikusse "teateid joonistada" nii, et ühtegi minu kirjutatud asja all loetamatuks ei muuda, kõik muu on ok. Hiljem siis mul tore avastada neid pilte ja veel hiljem üle vaadata aasta lõpus või muul "kasvavad-nii-kiiresti"-nostalgiahetkel.

    avetammaru @ gmail.com

    VastaKustuta
  26. Mina märgin märkmikusse igapäevaseid tegemisi, tööalaseid kohtumisi ning erinevaid mõtteid, mis pähe tulevad ja talletamist väärivad. Ilma üles kirjutamata jääks elu seisma :)

    VastaKustuta
  27. Uskumatu, kui super märkmik see tundub! Olen juba käinud piilumas nii poodides kui ka raamatukauplustes 2016 aasta kalendermärkmike ja pole ühtegi nii südamelähedast veel märganud, aga nüüd - wow! Ema just uuris, mida ma jõuludeks soovin. Eks kui õnn ei naerata, siis saab ema ühe väga kasuliku ja ilusa kingituse mulle teha :)
    Plaanidest ootan enim seda, et ma olen oma uuel töökohal end sisse seadnud ja saan ehk ka esimest suvepuhkust planeerima hakata. Varsti peab ka lapse 2.sünnipäeva planeerima hakkama. Küll neid tegemisi jagub, mida oodata ja planeerida :)

    kadi.uustal@gmail.com


    VastaKustuta
  28. Jõuluplaanid-kellele mida kinkida, milliseid sööke-kooke valmistada, millal kellegi juurde õhtusöögile ja keda endale kõlla kutsuda _=

    VastaKustuta
  29. Vägev, Laura! Ma kavatsen puhkust planeerida :)

    VastaKustuta
  30. Ma loosis ei osale (sest uue aasta kalender on juba olemas) aga tahtsin õnne soovida sellise toreda ettevõtmise puhul! Nii vahva ja mul on su üle väga hea meel!

    VastaKustuta
  31. Vau, väga ilus töö - väga tubli oled! (no ja mida muud ma ikka planeerin, kui uusi taas- ja uuskasutamisi :)) Jõudu Sulle!

    VastaKustuta
  32. Küll on hea meel teatada, et kalendermärkmiku kingiloosi võitis (trummipõrin) Roberta Sibul! Ühtlasi on mul olnud nii südantsoojendav lugeda teie muljeid ja ideid ning sellest tulenevalt otsustasin, et kõigil loosis osalenutel on võimalik osta märkmikke endiselt soodushinnaga. Aitäh, et siin kaasa elate! :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar