jõulud: koogikaunistused

Ma vaatan alati suu ammuli pilte erinevatest oskuslikult kaunistatud kookidest ja tortidest, kuid mul endal puudub igasugune tunnetus teha seda maitsekalt. Või no vähemalt tekitab see mul iga kord mõne kortsu juurde, sest ma ei suuda leida tasakaalu koguste ja värvide osas. Ja siis teinekord suudan teadmiste vähesuse tõttu miskit täiesti vussi keerata - näiteks eelmise aasta jõulude ajal püüdsin teha tordile šokolaadist kuuski ning asi lõppes sellega, et need vajusid toasoojas kokku ning jätsid endast jälje ka koogile.


Nii ma olengi sel aastal katsetanud hoopis erinevate paberist, kangast ja loodusest leitud materjalidest tehtud koogikaunistustega. Ning ma pean ütlema, et see on üks hiiglama mõnus (loe: stressivaba) ettevõtmine. Lisaks saab dekoratsioonid teha valmis tükk aega enne pidustusi ning neid kasutada ka korduvalt.


Kuna kuused on mu jaoks endiselt sümpaatsed ja ilmselt üks mu lemmikuid kujundeid, mida jõuludel kasutada, siis ei saa ka tänavused pühad olla nendevõrra kehvemad. Ja kuidagi lihtsalt peab ju parandama selle ebaõnnestumise, mis eelmisel aastal šokolaadist puudega juhtus. See on üks lihtsaimast lihtsam õpetus, mida saab edukalt teostada ka õmblemata.


Vaja läheb: paberit, vilti, kangast, kääre, liimi, hambaorke või grilltikke, soovi korral õmblusmasinat


Joonista paberile šabloon soovitud kujundiga (šablooni tegemise kohta kirjutasin kunagi SIIN) ning lõika selle järgi vildist välja sama kuju. Kata vildi küljed liimiga ning kleebi kummalegi poolele kangas. Lõika kanga ääred vildiga tasa.


Kui soovid püsivamat tulemust, õmble kujundi servad läbi. Sellisel juhul saab torgata hambaorgi vildi ja kanga sisse õmbluse vahelt. Mitteõmblemise korral kata tikuots liimiga ning aseta see kanga ja vildi vahele ning mõneks ajaks pressi alla. Nüüd pole enam muud, kui torgata kaunistused koogi sisse.



Tegelikult saab sääraseid kuuski teha oluliselt lihtsamini ka paberist ja papist, aga ma tahtsin veidi pehmemat tulemust ja uute asjadega on ju ikka tore katsetada. Pealegi on minu kapid lihtsalt lookas pigem kangastest ning igasugustele juppidele kasutuse leidmine ainult teretulnud. Mis puutub aga jõulukaunistustesse, siis nii uskumatu kui see ka ei tundu, on meie seekordsel laual esindatud ka punane värv, millest ma muidu kaarega mööda käin.


Muide, kes veel ei tea, siis Köömel on viimast päeva käimas Facebookis kingiloos, kus osalemise korral võimalus võita endale ja sõbrale 2016.aasta kalendermärkmik! Vaata SIIA.

Kommentaarid

  1. Vastused
    1. No seda võiks kutsuda näiteks lagritsašarlotiks :) Rullbiskviidi sees on vahukoores sulatatud lagrits, koogi täidiseks linnupiimakoogi retsept. Katteks vähese suhkru ja Marianne kommidega segatud toorjuust ja kohupiimapasta.

      Kustuta
  2. Koogikaunistused on imeilusad ja mõte on tõesti äge, aga põhiküsimus on vist ikkagi, et mis mõnus kook sees on? :D

    BOWTIE DIARY

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Vastuse leiad eelmise kommentaari alt :)

      Kustuta
  3. No nii nunnud! Toovad selle kadumaläinud jõulutunde kohe tagasi. Häid jõule! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Laura! Sulle aga hoopis head uut aastat! :)

      Kustuta

Postita kommentaar