munadepühad: jänesekõrvad

Tahaks öelda, et Mirt armastab peaehteid, aga see pole teps mitte nii. Tema jäägitu huvi erinevate mütside, kiivrite ja muu vastu, mida pähe tõmmata, on pärast aastat endiselt suur. Samas, kui tuleb juttu patsikummist või klambrist, on ta kadunud välgukiirusel laua alla kõige kaugemasse nurka. Selline veidi kahetine olukord, kui pähe topitakse kasvõi potte, aga tukk, see ei tohi mitte silmade eest ära kaduda. Siiski tundub, et munadepühadega seoses on tekkinud mõninganegi lahendus. Lootus sureb viimasena, eksole!?


Ilmselt on iga lapsevanem varem või hiljem oma elus leiutanud mingi viisi, kuidas peavõru külge mõne looma kõrvu või silmi teha - kuuldu põhjal ikka sünnipäevapidude ja lasteaiategevuste tõttu. Meil on see veel käimata tee, aga saabuvate pühade puhul tundus, et kuluks üks häälestus teemasse ära küll. Ja olgugi, et tegu on liigagi lihtsa meisterdamisega, panin siiski mõned mõtted kirja.


Vaja läheb: peavõrutoorikut, kangast, traati, tugevamat teipi, kääre


Lõika kangast välja pikad ribad. Hea laius on 4-5 cm, aga näpuga järge ei pea ajama ega piinlikult sirgeid servi püüdma teha. Kinnita ühe riba ots peavõru külge nii, et kangas kataks puhtalt võru otsa. Seejärel hakka kerima kangast ümber peavõru kihiti. Iga järgmine kiht peab katma osa alumisest. Ääred võib jätta jooksma vabalt, kuid kes tahab puhtamat tulemust, see peab jälgima, et väljaulatuv serv oleks kogu aeg sissepoole ära keeratud.


Kui kangariba lõppeb otsa, siis peaks selle omakorda jälle teibiga peavõru külge kinnitama. Soovitav on lõpetada kangaribaga seal, kuhu võiks kinnituda hiljem üks kõrvadest. Edasi alusta kangaga katmist peavõru teisest otsast samamoodi nagu seda eelmise puhulgi tegid. Kui oled jõudnud ribaga katta terve peavõru, siis võta välja traat. Mina kasutasin väga peenikest varianti ning mõõtsin seda kõrvade jagu kümnekordse kihina. Kihid keeruta omavahel kokku.


Murra traat pooleks ning tee keskmise kohaga kahekordne ring ümber peavõru. Keera traadi otsad kinnituseks risti ümber üksteise. Edasi vii traat ülespoole, et moodustuksid kõrvad. Otsad keeruta vastupidises suunas ümber väljajoonistunud kõrvajoone. Ära muretse, kui kõrvad pole kohe soovitud kujuga - traati saab vormida ka hiljem, kui see on peidus. Seejärel jätka kangaribaga ka kõrvade katmist. Riba lõppemisel toimi sarnaselt eelnevale õpetusele. Lõpeta kangaga katmine kahe kõrva vahel. Lõika allesjäänud riba kaheks, vea üks pool ühelt ja teine teiselt poolt peavõru ning sõlmi umbsõlmega kokku. Otsad lõika võimalikult lühikeseks. Ja ongi valmis!


Igatahes Mirdi enamik hommikuid algab nüüd jänese peavõru küsimisega ning ülemine pilt demonstreerib hästi tema suhtumist (jah, just nii arvab ta, et peab kaamerasse naeratama!). Ja talle märkamatult sobib kõrvade kandmine minu ideaalnägemusega, et lapsel tukk silmis ei tilpneks. Ühesõnaga, võidurõõmu jagub kõigile ja munapühade ootusele on ka alus pandud.


Kommentaarid

Postita kommentaar